Србија

ВАЖНО! Од данас градски превоз за све! МОРАТЕ СЕ ПРИДРЖАВАТИ ОВИХ ПРАВИЛА!

Укидају се редари који су уведени на основу инструкције Кризног штаба.

У Београду се јавни превоз обнавља од данас, а моћи ће да га користе сви грађани, а не само запослени, уз све постојеће карте као и пре одлуке о укидању јавног превоза у ванредном стању.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

После захтева председника Србије и нове одлуке Кризног штаба којим је обавезна инструкција о организовању јавног превоза претворена у препоруку, Секретаријат за јавни превоз дао је инструкције превозницима и упутио апел грађанима.

Градски секретар за јавни превоз Јовица Васиљевић истакао је да се јавни превоз у Београду обнавља од ујутру у четири сата, у истом обиму и на исти начин као пре одлуке о укидању јавног превоза.

Будући да јавни превоз могу да користе сви грађани, укидају се редари који су уведени на основу инструкције Кризног штаба.

Васиљевић је апеловао на грађане да поштују препоруке епидемиолога, да користе маске и рукавице, и држе социјалну дистанцу.

– То ће бити лична одговорност грађана, а не одговорност превозника – рекао је Васиљевић.

Председник Александар Вучић је јуче затражио од премијерке Ане Брнабић да се укине одлука да се у ГСП возила може само са персонализованим картама за запослене, као и да превоз функционише као пре ванредног стања.

Такође је предложио и да се укине плаћање од 3.000 динара по персонализованој картици.

Тако ће данас после готово месец и по дана, током ванредног стања због епидемије корона вируса, градски превоз у Београду кренути у пуном обиму.

 

Извор: Тањуг