Србија

ВЕЛИКА АКЦИЈА ПОЛИЦИЈЕ: Пало неколико моћника

Фото: Јутјуб

Припадници Министарства унутрашњих послова из Ниша ухапсили су 13 особа због сумње да су злоупотребили службени положај и због прања новца.

Како је саопштио МУПухапшени су: Д. В. (47), одговорно лице „ДОО ДВД-1973“ и „Златарски врх“ ДОО из Доње Мутнице и „ГС КОМЕРЦ 2016“ ДОО из Параћина, Д. Г. (30) одговорно лице привредног друштва „МЕТАЛИ 2016“ ДОО Бор и стварни власник тог предузећа С. Ј. (69), као и С. Л. (71) и С. Л. (40) одговорна лица друштва за производњу и трговину „АДМЕТАЛ“ ОО Бор.

Такође, ухапшени су и Д. Ј. (34) бивше одговорно лице „СИЛВЕР ТИМИНГ“ ДОО Параћин и Ј. Ч. (34), одговорно лице „Златица 2020“ ДОО Доња Мутница, Д.В. (47) одговорно лице „ДВС Комерц-2017“ ДОО Параћин, из предузећа за која се сумња да су повезана са осумњиченим Д. В.

Том приликом, ухапшена су и физичка лица К. В. (24), С.В. (47), И.В. (35) Д. Ј. (65) и С. Ј. (67).

Сумња се да су на рачун фирми које су у власништву Д. В. и предузећа повезаних са њим, у периоду од јануара 2017. године до маја ове године, уплаћивани новчани износи за фиктивни откуп секундарних сировина од предузећа „Метали 2016“ и „Адметал“.

Осумњичени Д. В. је тај новац у укупном износу од 150.671.300 динара, како се сумња, по претходном договору са осумњиченим физичким лицима, уплаћивао на њихове рачуне, на основу фиктивне документације за откуп секундарних сировина.

Сумња се да су К. В., С. В, И. В., Д. Ј. и С. Ј. потом тај новац подигли са свог рачуна и вратили га осумњиченом Д. В., који га је вратио предузећима „АДМЕТАЛ“ и „Метали 2016“, а за себе задржао проценат.

Осумњиченима је одређено задржавање до 48 часова и они ће, уз кривичну пријаву, бити приведени надлежном тужилаштву.

Због постојања основа сумње да су извршили иста кривична дела, кривична пријава у редовном поступку биће поднета и против тридесетдвогодишње жене и четрдесетдеветогодишњег мушкарца.

Извор: sputniknews

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР