Србија

ВЕЛИКА ТРАГЕДИЈА! Познати српски лекар отровао 10 колега: Разлог је језив

Pixabay.com

Укупно десет запослених конзумирало је отровну торту коју је млади српски психијатар послужио колегама у болници у Бечу, а за коју се испоставило да је отровна пошто су се лекари суочили са озбиљним тегобама. Најпре су мислили да су оболели од корона вируса, али се испоставило да су отровани лековима труксал и бензодиазепам

Средином маја, млади затворски психијатар српског порекла на посао је донео торту. Колеге су се обрадовале том гесту и њих десетак се почастило посластицом, не сумњајући да се иза свега крије лукави план младог Србина.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Укупно десет њих је јело торту. Осморо или деветоро су имали чудне симптоме, а њих четворо чак и озбиљније тескобе. У почетку су сви мислили да су се заразили корона вируом… Тек недељу дана касније, пробудиле су се сумње да тегобе имају везе са том тортом. Доктор који је појео највеће парче завршио је у бечкој Општој болници – казао је директор поправне установе у Доњој Аустрији за „Хојте“.

Сви су се жалили на вртоглавицу, мучнину и малаксалост… Анализом крви пацијента који је примљен у болницу, пронађени су трагови два лека – труксал и бензодиазепам.

Када су истражитељи бечке полиције прикупили довољно трагова који воде до младог психијатра, упутили су се у казнено-поправну установу како би са њим поразговарали о свему, али их је сачекало изненађење – он се није појавио на послу. Одмах је покренута интензиван потрага за њим и он је ухапшен у једном кафићу у главном граду Аустрије.

О томе шта је младог лекара навело на овако суманути поступак још увек се спекулише у аустријским медијима, мада се његова намера може довести у везу са тим да је већ дуже време покушао да ступи у везу са једном докторком која га је игнорисала. Извор „Хојтеа“ упознат са случајем запитао се због чега су се онда на удару помахниталог доктора нашле и колеге које немају везе са тим…

Иначе, осумњичени психијатар потиче из врло имућне и угледне породице, а на почетку каријере је желео да буде хирург. Међутим, променио је своја интересовања па се посветио другим гранама медицине. Последњих година, пише „Хојте“, био је велика нада будући да је био изузетно амбициозан.

 

Фото: Pixabay.com
Извор: блиц.рс/Информер.рс