Србија

ВЕЛИКА ТУГА ПОГОДИЛА СРБИЈУ! Породица испратила Александра за Београд, а само два месеца им је враћен у сандуку

Александар је пре нестанка био у Мађарској и тамо је наводно купио аутомобил.

– Мој унук Александар тог кобног 20. марта пробудио се, спремио и рекао да иде за Београд. Загрлио ме и пољубио. Рекао је да не бринем и да ће се вратити за два сата. Донели су ми га у ковчегу после два месеца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овим речима почиње исповест Мара Халабрин из Јаношика код Алибунара, бака Александра Халабрина (28), чије је тело пре недељу дана пронађено са устрелном раном у глави закопано у ливади у Парцанима код Сопота. Сломљена од бола, бака Мара каже да је цело село било на сахрани.

– То говори о томе колико је заправо мој унук вредео као човек. Уместо да спремамо свадбу, да бака чека праунучиће… – јецала је несрећна жена.

Према њеним речима, Александар је пре нестанка био у Мађарској и тамо је наводно купио аутомобил.

– Причао је да је на царини и да треба све да среди како би га регистровао. Тог дана је и то требало да заврши, рекао је: „Бако, долазим новим колима.“ Ни слутила нисам, кад је одлазио, да ћу га тада последњи пут пољубити и видети – каже уплакана бака.

– Завршио је средњу медицинску школу. Уписао је и вишу медицинску, али ју је напустио. Можда се управо тада ухватио неког лошег друштва. Знао је неколико језика, али, ето, није могао да се запосли. Било је и у Словачкој две године – прича Мара.

Полицијска истрага је у току, а недалеко од места где је тело било закопано пронађен је и неки сат.

– Истрага иде у више праваца. Испитују се с ким је убијени био у контакту. Засад, с обзиром на стање у ком је тело пронађено, тешко да се може утврдити да ли је одмах након нестанка убијен или је то било касније. Испитује се и да ли је реч о несрећном случају, па да су се евентуално на тај начин они који су одговорни за смрт младица хтели решити тела – рекао је извор Курира упознат са случајем.

Да подсетимо тело је открио је чобанин Мирко Максимовић, који је напасао козе. Ноге и труп су били у земљи, а горњи део тела је био откривен. Ноге и труп били су замотани у кесу. Да призор буде још гори, леш није имао одећу, го је био.

Извор: Ало.рс/Курир/И.Л.