Свет

ВЕЛИКА ТУГА! Преминуо славни музичар, његове хитове смо обожавали!

Довољно је само да чујете прве тактове његове чувене песме и да одмах знате да је у питању вансеријски таленат који је обележио младост многих генерација.

Светом је данас одјекнула вест да је познати немачки музичар Флоријан Шнајдер, оснивач познате групе „Крафтверк“ преминуо након само неколико дана од свог 73. рођендана.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Флоријан, који је боловао од рака, преминуо је пре недељу дана, а након сахрне ову трагичну вест поделио је његов пријатељ и сарадник.

Рођен 1947, Флорјан Шнајдер је био син познатог архитекте који је пројектовао аеродром у Келну. Музиком је почео да се бави још као студент,а свирао је флауту, синтисајзер, електричну виолину. Заједно са Ралфом Хитером са којим је студирао у Дизелдорфу крајем 1960-ихје био члан састава „Organisation“, али се група убрзо распала па су њих двојица основали „Крафтверк“ 1970. године.

Хитер и Шнајдер радили су са неколико музичара током снимања прва три албума и наступа уживо, а са трећим албумом „Ralf und Florian“ (1973) године, „Крафтверк“ се приближио свом класичном звуку, ослањајући се више на синтисајзер и драм машине да би са четврти. албумом „Autobahn“ стекли комерцијални успех. На том таласу објављивали и наредне албуме  „Radio-Aktivität“ (1975.), „Trans Europa Express“ (1977.), Die Mensch-Maschine“ (1978.)…

 

Извор: Srbijadanas.com/Blic.rs