Свет

ВЕЛИКИ БРОЈ МРТВИХ НА ПРОТЕСТУ: Полиција пуцала на демонстранте (ВИДЕО)

Због вируса дошло до губитка посла за многе људе и пораста цена хране

Седморо људи погинуло је у Авганистану након што је полиција отворила ватру током протеста који је огранизован због наводне неравномерне расподеле хране за време епидемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Портпарол гувернера провинције Гор изјавио је да око 300 људи учествовало у протесту због наводне неравномерне расподеле хране током епидемије. Учесници протеста тврде да је том приликом приоритет дат људима са политичким везама, а ове оптужбе портпарол је одбацио као нетачне.

Он је изјавио да је полиција отворила ватру након што је неколико учесника протеста почело да пуца и баца камење покушавајући да уђе у кућу гувернера.

У протесту је погинуло седморо људи, а међу њима је и волонтер на локалном радију, који је седео у оближној продавници кад га је метак погодио у главу, саопштено је из новинарског центра Авганистана. Портпарол гувернера је изјавио да је још 14 људи повређено, а међу њима има и припадника полиције.

Влада је дистрибуирала помоћ у виду хране широм земље због тога што је епидемија довела до губитка посла за многе људе, а такође је дошло и до пораста цена хране.

Извор: Танјуг