Србија

ВОЗАЧИ ЋЕ ПОБЕСНЕТИ: Србија уводи путарину и на магистралним путевима?

Возачи камиони избегавају ауто-пут „Милош Велики“

Директор „Путева Србије“ Зоран Дробњак изјавио је да се тражи начин да се растерети саобраћај тешких камиона Ибарском магистралом, те да постоје идеје да се можда уведе плаћање путарине на магистралним путевима.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Ибарском магистралом, каже, саобраћа доста тешких возила, уместо да, ради безбедније вожње, иду ауто-путем.

Дробњак истиче да упркос ауто-путу „Милош Велики“ на Ибарској магистрали и даље има доста возила. Наглашава да та деоница није у великој мери растерећена и подсећа да је била и да ће остати опасна.

– Има доста камиона који избегавају да плаћају путарину. Имамо идеју да на тим магистралним путевима, где има доста тешких возила, почнемо да наплаћујемо путарину, како би, ради безбедности, тешке камионе натерали да користе ауто-пут – рекао је Дробњак.

Директор „Путева“ рекао је да су путари радили и током ванредног стања. Наводи да се тренутно раде деонице Брза Паланка-Кладово, Власотинце-Своде, обилазница око Београда и пут од Овчар Бање ка Ужицу. Истиче да је завршена деоница од Батроваца до Кузмина и да то сада изгледа „као писта у Монци“.

Најзахтевније деонице, где има доста проблема, јесу Прељина-Пожега и обилазница око Београда.

Најављује да ће веома захтевна деоница од Овчар Бање до Ужица бити завршена до 1. септембра, а током туристичке сезоне радови могу бити привремено прекидани, како се не би стварале гужве, каже Дробњак.

Извор: РТС/srbijadanas.com