Србија

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА: За викенд и у понедељак летње температуре а у уторак преокрет

После кишног постпрвомајског викенда, овај предстојећи нам доноси много сунца, па чак и летње температуре које ће се у скоро целој Србији, током најтоплијег дела дана, кретати од 26 до 28 степени (летњи дани се рачунају сви 25+).

Ипак, треба бити донекле опрезан јер ће јутра бити прилично прохладна, па се чак може десити да у појединим градовима разлика између јутарње и дневне температуре буде чак и до 20 степени Целзијуса.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

За све жељне лета понедељак ће бити потпуно идеалан, а према прогнози Републичког хидрометеоролошког завода, тада би температура могла чак и да премаши 30. подеок на Целзијусовој скали.

„За викенд летње температуре, у понедељак и преко 30 степени, а у уторак захлађење са кишом и пљусковима“, написали су на својој Фејсбук страници стручњаци из „Сербиан Метео“.

Уз напомену да би у јужнијим деловима Србије темперетура могла да стигне и до 32 степена. За оне који би можда помислили да је већ дошло време и за купање довољан је само један податак: температура воде у Савском језеру у Београду, према званичним подацима са највећег београдског излетишта, тренутно је око осам степени.

Становници Србије би, ипак, требало да буду мало и на опрезу јер се најављује висок, а негде и врло висок ниво УВ зрачења,

Онима који још нису расположени за много сунца, нека утеха буде најава да ће већ у уторак доћи до значајнијег наоблачења и захлађења, те да ће температура пасти за 10 до 12 степени.

Извор: Блиц