Србија

ВУЧИЋ: Бакљаде не организује СНС, ја то никад не бих дозволио!

Председник Србије Александар Вучић је у недељу увече у емисији “Хит твит” на ТВ Пинк изјавио да СНС није организатор бакљада, које су одговор на „шерповање“, односно протесте градјана који сваке вечери после 20 сати ударају у шерпе и дувају у пиштаљке.

– Није ништа моја странка организовала, јер им ја не бих дозволио. Не могу да забраним људима који би негде некоме да одговарају. Али их молим да воде рачуна, молим их да не користе бакље, молим их да нико не крши полицијски час. То је организовало неко усружење младих – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Вучић је, док су у позадини емитовани снимци бакљаде са кровова, као и снимак посланика СНС Владимира Ђукановића који је учествовао у једној бакљади, рекао да разуме људе који су кивни.

– Као што су ови други понекад кивни кад чују ту буку, морају да разунеју колико нервозе свима уносе, не само људима који имају малу децу, него и људима који су аполитични и који другачије мисле од њих. Ја зато и иначе мислим да је све то бесмислено, да будем сасвим отворен и сасвим искрен. За мене је важно да сви одговарају у складу са законом који су кршили полицијски час. И они који су тукли људе на Дорћолу само зато што су радили свој посао, као и они који су користили полицијски час да иду са места на место. Сви треба да одговарају. Свуда. На сваком месту – казао је Вучић.

Скоро истовремено вечерас, док је емисија на Пинку трајала, Драган Ђилас, један од лидера СЗС, у видео снимку објављеном на Фејсбуку и Твитеру веома емотивно је оптужио Вучића да је вечерас „довео дебиле“ у суседну зграду од оне у којој живе његова деца, те да су те особе са разгласа пуштала „Ђиласе лопове“, што су чула његова деца “која су плакала”.

Ђилас је на снимку поручио да ће сутра бити код зграде у којој живе његова деца и да чека оне који су пуштали Ђиласе, лопове” са разгласа.

Вучић се у “Хит твиту” осврнуо и на градјански протест у виду лупања у шерпе и дувања у пиштаљке.

– Ја мислим да то из једног угла није лоше. Људи су дуго у кућама, морају на неки начин да изразе свој протест. Једино што ми смета је што су присвојили нешто што је требало да буде најпозитивнија реакција на рад лекара. Ја сам те шерпе већ имао 2016, 2017, 2019, само су то заборавили. За мене је важно да су те шерпе и ти лонци све пунији, да су плате све веће, да су пензије све веће – рекао је Вучић

Извор: Блиц