Србија

ВУЧИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО: Казне су до 150.000 динара, а сигуран сам да ће држава реаговати!

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је сигуран да ће надлежни државни органи предузети све мере и да ће казнити све оне који су прекршили полицијски час, без обзира на то кога политички подржавају.

Неки, међутим, виде само оне који им се не свиђају, а заборављају да је пре неколико вечери дошло до напада и пребијања радника на Дорћолу – такође у време полицијског часа, рекао је Вучић на питање како ће држава реаговати на примедбе да грађани који пале бакље крше полицијски час, што лидер Двери Бошко Обрадовић наводи као разлог због којег он више неће поштовати забрану кретања.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

А, онда су, каже, неки себи дали довољан разлог, „извињавајући разлог“ за сва њихова недела после тога.

– Сигуран сам да ће надлежни државни органи предузети све мере, а постоји новчана казна од 50.000 до 150.000 динара, и да ће све прекршиоце, без обзира на то кога подржавају политички или не, казнити – рекао је Вучић за Тањуг.

Поновио је да држава ниједну меру у борби против корона вируса није увела из хира или зато што жели да уради нешто против, већ да сачува здравље људи.

– То је од кључног значаја, а ти људи само показују своју неодговорност. Имали смо организоване политичке скупове, а да нико не разуме сврху, осим што смо успели да уништимо подршку здравственим радницима, у чему је требало да будемо јединствени, јер је неко желео да то злоупотреби у политичке сврхе – рекао је председник.

Тако је, каже, уништен и сат времена за шетњу пензионерима, зато што је неко смислио да би му то политички одговарало, а да ће „страшни режим да крене да хапси и да ће те слике моћи да продају свугде у свету“.

Опозицију која припада бившем режиму посећа да су они одговорни за смрт Ранка Панића – Убили сте Ранка Панића. Нису га убили полицајци, него режим који није дозволио слободну шетњу. Код нас то нећете да видите, видећете увек потпуну слободу. Радите шта хоћете, само немојте у време епидемије, нема баш много смисла – закључио је председник Вучић.

Он је затим изјавио да ће на видео самиту ЕУ – Западни Балкан, 6. маја, за нас кључно питање бити будућност Србије у Европској унији.

– Кључно питање биће конкретно будућност Србије у ЕУ – рекао је Вучић за Тањуг, приликом обиласка 3. ракетног дивизиона 250. ракетне бригаде Војске Србије за противваздухопловна дејства.

Када је реч о финансијским питањима, Вучић је рекао да је Србија захвална на помоћи ЕУ, да је заинтересована, али да ће он имати и један предлог.

– Тражићемо од комесара Верхеија и ЕУ нешто више грантова, а мање позајмица – рекао је Вучић.

 

Извор: Ало.рс