Србија

ВУЧИЋ: Палили су бакље и кршили полицијски час испред Весићевог стана, а сад им сметају бакље

„Укупно пет или шест одсто људи лупа у шерпе и пали бакље. Заправо, није ни три, свеукупно са обе стране. Највећи број људи жели да имају миран живот и ништа више. Ако не могу да апелујем на ове друге, замолићу оне који су разумнији и пристојнији да не одговарају на исти начин“, рекао је председник Александар Вучић приликом обраћања после састанка са представницима политичких партија на којем је договорен датум парламентарних и локалних извора.

– Рекао сам да док траје ванредно стање нећу да изговарам имена политичких противника, нисам то урадио 50 дана, нећу ни данас. Без обзира на то што сам и ја и сви моји блиски били мета увреда и најтежих могућих речи. Нећу да кукам ни због тога, ни због тежих ствари… Што се тиче претњи и онога што слушају деца, поносан сам што никад нисам поменуо ничије дете, нити вређао. На моју личну жалост, моју децу су помињали. Данило је већ велики, али Вукан је мали. Што се Вукана тиче, он је данас мали, али биће јак, тако да немам разлога да плачем. Што се тиче претњи, лоше је да уносите такву атмосферу – рекао је Вучић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То, међутим, није било све.

– Говорите о људима који немају довољно храбрости ни снаге да покушају било шта да ураде. Држава неће да дозволи да до сукоба дође. Ми смо се трудили да не реагујемо на провокације. Нама нису дали када је убијен Ранко Панић ни шетњу Таковском. Свуда где је могуће, новчано ће бити кажњени прекршиоци. Чуо сам како ми причају да сам луд и кретен. Нећу ни да псујем, ни да вичем, ни да коментаришем то. Тудићу се да одговорим својим радом и плановима. Лековито је да се свака страст у друштву стиша… – закључио је Вучић.

Једно од питања новинара гласило је „Да ли ћете осудити напад на Ђиласа и његову породицу“.

– Нисам чуо да је било напада на Ђиласову породицу, чуо сам да хоће да силују моју ћерку и да мој син заврши на респиратору. Нисам чуо да је било напада на Ђиласову децу. Мислим да је свим људима у Србији све јасно. Осуђујем све увреде, шта мислим о господину (Ђиласу) то ћу вам рећи за који дан. Понасан сам на чињеницу да људи из власти никада не вређају даме, не називају их дрољама, фуксама, фумама, и веома сам поносан на чињеницу да ми не дирамо туђу децу, а ако се догоди на најжешћи могући начин осудимо. А сваки пут кад неко буде дирао децу, први ћу га осудити.

Александар Вучић се затим поново осврнуо на лупање о шерпе.

– Видим да им више није стало до лекара и медицинских радника већ у 20 сати почињу да лупају у шерпе и лонце. То прихватам као политичку акцију, то је демократско право и са тим немам никакав проблем, иако то смета људима. Што се тиче бакљи и изласка на улице, ми смо видели да су батинали раднике који су копали за троле (Дорћол), излазили су напоље да их гађају, туку, малтретирају и све друго. То је био најгори облик кршења полицијског часа. Кад су палили бакље испред стана Горана Весића тада су биле дивне, а сада су проблем. Проблем су они који су кршили полицијски час и та лица треба да одговарају као и сви, да добијају казне, а оне који су то радили из свог стана могу само да молим да убудуће то не чине.

Како је казао, он је толико демонстрација прошао и преживео, и да се власт мења на изборима.

– Ево, имају прилику, нека је искористе. Желим им велики успех – навео је Вучић.

Извор: Блиц

Ознаке