Србија

Вучић саопштио да се повлачи са важне функције

Фото: Јутјуб

Председник Александар Вучић позвао је посланике СНС Александар Мартиновић и Сандру Божић да прекину штрајк глађу. Вучић је вечерас позвао и све учеснике политичког живота на предизборну кампању без насиља, уз поштовање политичких противника, без обзира на политичку опцију.

Он је рекао, у обраћању јавности, да ће избори 21. јуна бити прилика да сви грађани изразе своју политичку вољу, а политичке партије да покажу озбиљност и одговорност.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

“Да покажу озбиљност и одговорност, да покажу колико им је стало до Србије и да плановима и програмима придобију поверење грађана”, рекао је Вучић у обраћању јавности.

Он је, као председник Србије, пожелео свима добру срећу и успех на изборима, али и замолио за две ствари:

“Прво, да изборна кампања протекне без насиља и, друго, да се покаже пуно поштовање за политичке противнике, за оне који мисле другачије без обзира на то којој опцији припадају”, рекао је Вучић.
Он је подсетио да је РИК донела данас Решење о наставку спровођења изборних радњи за парламентарне изборе који ће бити одржани 21. јуна, пренео је Танјуг.

– Данас ми је последњи дан на челу економског Кризног штаба, Влада Србије је имала нову прву седницу о БДП, тиме је мој посао престао, али ћу сваког дана разговарати и бринути о томе. Успели смо да исплатимо 31,2 милијарде динара за минималац, биће још две исплате, кренуле су гарантне шеме, преко фонда за развој и повољних кредита. Што се запослености тиче, изгубили смо 3.987 запослених, у услугама, смештају и храни.

Извор: Танјуг/Ало