Србија

ВУЧИЋ САОПШТИО ЛЕПЕ ВЕСТИ: Просечна плата ће износити 900 евра!

Вучић је нагласио да ће држава гарантовати сигурност за децу у Србији.

Председник Србије и Српске напредне странке Александар Вучић одржао је други онлајн скуп у склопу кампање за предстојеће изборе.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је причао о плановима за будућност које Србија има, али је такође напоменуо да су тешке реформе спроведене од 2014. године да би биле спроведене системске промене, и рекао је да смо морали и себе да мењамо, да радимо много и више него што смо радили раније.

Као битну ставку, издвојио је и просек плате које ће до 2025. године бити чак 900 евра!

– Обезбедили смо 100 евра, а тих 100 евра добијате у року од 10, 15 дана, а не 10 или 15 година. Ми своја обећања испуњавамо, нисмо као други. И наставићемо да их испуњавамо. Ево ја вам сад кажем, ако наставимо овако, 2025. године имаћемо просечну плату од 900 евра – подвукао је председник.

Председник је затим говорио о економском расту наше земље у светлу кризе коју нам је донела епидемија корона вируса, и рекао је да ће Србија напредовати брже од других земаља.

– Данас имамо економски раст од 5.1 %, ниједна друга земља у Европи није испред нас. То вам не кажем зато што ће вам посебно значити ти бројеви. Ништа то људима који размишљају о будућности не мора да значи. Али сам сигуран да ће значити нашој деци. То значи да Србија брже од осталих напредује. Не значи да живимо боље од Немачке, али ћемо разлику од 70 или 80 година брже смањити, и то на минимум – рекао је Вучић

Он је нагласио да су тешке реформе спроведене од 2014. године да би биле имплементиране системске промене, и рекао је да смо морали и себе да мењамо, да радимо много и више него што смо радили раније.

– Са својим тимом сам отворио више од 150 фабрика у Србији. Да ови пре нас нису угасили стотине фабрика где бисмо данас били. Оно што је важно је да су у тим фабрикама људи. Тамо радите ви и ваше породице – рекао је Вучић.

Председник је навео да се свет мења невероватном брзином, и да и ми морамо много више да учимо.

– Морамо да мењамо и себе, да би могли да се такмичимо са целим светом. Ја не могу и не умем да вам обећавам да ће тећи мед и млеко. Могу да вам обећам тежак рад. Нисмо ни глупи ни гори од других, и нема везе што неки други имају море или неке друге погодности. Ако ми будемо паметно користили оно што имамо у свему можемо да их претекнемо.

Вучић је рекао да је помоћ од 100 евра важно обећање и да је држава показала да се држи своје речи.

– Други су обећавали хиљаду евра, лагали су, и чак се никада нису ни извинили. Ми смо обезбедили сто евра, и та помоћ је дата експресно. Тако и када кажемо да ће раст бити већи, биће већи, и биће посла за све. Ићи ћемо на то да држава Србија инвестира највише, да ми запошљавамо раднике и подстичемо пољопривреду и индустрију.

Председник је затим обећао да ће до 2025. просечна плата бити 900 евра, и рекао да ће држава гарантовати сигурност за децу у Србији.

– За десетак дана представићемо и нови програм којим ћемо вам показати како то намеравамо да урадимо. Много су нам живота спасили здравствени радници протеклих месеци. Ми смо градили станове за припаднике службе безбедности, а то ћемо урадити и за лекаре, са још нижим учешћем, од десет одсто. Желимо да остану у својој земљи и да на њих увек можемо да рачунамо када је најтеже.

Вучић је на самом крају навео да неће лакомислено нудити бољитак, већ тежак рад и борбу.

– Када радимо и боримо се нико не може да нас победи!

Извор: srbijadanas.com

Ознаке