Русија Свет

ЗАСТРАШУЈУЋЕ! Експерт открио: Ево зашто се САД плаше употребе силе против Русије! Разлог је језив!

Фото: Јутјуб

Израелски политички и војни стручњак Јаков Кедми оценио је могућност америчког напада на Русију.

Стручњак је скренуо пажњу на ажурирану војну доктрину Пентагона, усвојену 2018.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Овај документ је важан јер омогућава ограничену употребу нуклеарног оружја од стране америчких трупа, како би стекли предност у нуклеарном сукобу.

Изузетак је Русија, која ће у случају такве агресије потпуно несметано користити цео свој арсенал, укључујуц́и и стратешки.

Ни против Кине Сједињене Државе вероватно неће поступити по таквом сценарију, указао је експерт.

Вашингтон разуме да у случају напада на Кину, Русија може да јој прискочи у помоћ – једина земља која може да збрише Сједињене Државе са лица земље.

Ако погледамо шире садашње стање ствари, постаје очигледно да је нуклеарни принцип америчке војске, у ствари, лутрија за друге земље које немају способност да се супротставе Пентагону.

„Ситуација између САД и Русије је таква да ће сваки напад, било каква агресивна активност америчке војске против Русије, са руског становишта бити дочекана стратешким нуклеарним нападом. Дакле, биће осуђена на пропаст“, рекао је Кедми.

У сваком случају, напоменуо је стручњак, од сукоба између Русије и Сједињених Држава не треба очекивати једноставну “размену акција тенковских дивизија”.

Са великом вероватноћом, ни Москва ни Вашингтон неће оклевати да употребе нуклеарно оружје, услед чега ће се сукоб развити у масовни рат са последицама за све земље.

Из тог разлога, Сједињене Државе ће наставити да употребљавају силу само против не-нуклеарних земаља, које нису у стању да одговоре у истој мери.

Извор: Webtribune.rs