Србија

ЗЕТ ДОШАО НА СЛАВУ И ДОНЕО ВИРУС: Цела породица позитивна на корону

Вирус корона на подручју источне Херцеговине не посустаје, а међу новозараженима је и једна невесињска породица, за коју се сумња да им је Цовид-19 за Ђурђевдан донео зет из Гацка.

Начелник Невесиња Миленко Авдаловић каже да је број заражених скочио таман када су мислили да се крај епидемије назире.

– Све се одиграло на Ђурђевдан. Човек из Гацка који је ожењен из те невесињске породице заразио је пола Гацка па онда дошао на славу код њих у село и ето нови проблеми. Испитује се да ли је он знао да је заражен или није – рекао је Авдаловић, преноси Српскаинфо.

Додао је да је укупно заражено 26 Невесињаца. Нагласио је да су у петак стигли и резултати тестирања контаката новозаражене породице те да су сви негативни.

– Сви чланови те породице су доброг здравственог стања, нико није животно угрожен и разматрамо могућности да ли ће сви бити пребачени у требињску болницу или ће неко остати и у домаћинству, с обзиром на то да имају стоку на имању и да неко треба да брине о домаћинству – додао је Авдаловић.

Имајући у виду географску близину општина и породичне везе међу становништвом, додао је, не чуди ширење вируса међу становницима суседних општина. А да је Гацко и даље жариште вируса корона у источној Херцеговини потврђује и податак да је у петак потврђен још један случај заразе, чиме је број позитивних на вирус у тој општини порастао на 38, док је под здравственим надзором 100 Гачана.

Командант Општинског кризног штаба Радоица Антуновић каже да је новозаражени Гачанин члан породице која је претходно већ смештена у карантин у Требињу.

– Сви заражени у општини су из породичних кластера. Охрабрује чињеница да се нико није заразио на јавном месту, међутим породице су овде бројне и немогуће је када се један члан зарази да остали остану здрави – рекао је Антуновић.

Коментаришући информацију да је један заражени Гачанин донео вирус у невесињску породицу, Антуновић каже да је чуо за то, али да не зна детаље.

– Верујем да нико никоме не би намерно однео вирус – додао је он.

Иако сматрају да ситуација није измакла контроли, Кризни штаб Гацка одлучио је да до понедељка задржи све превентивне мере.

– Све прописане мере, укључујући и радно време до 18 часова за угоститељске објекте и продавнице, а не до 21, како је у осталим општинама, остају на снази до понедељка, с тим што ће полицијски час бити укинут као и у осталом делу Републике – рекао је Антуновић за Глас Српске.

Извор: Блиц

loading...
Loading...