Србија

ЗЛОЧИНАЦ ПРОВОЦИРА! Тачи: Сањам о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе! Ево шта је поручио Србима!

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да не постоји никакав споразум с Београдом и истакао да је његов „сан“ да се општине на југу централне Србије Прешево, Медвеђа и Бујановац припоје Косову.

„Сањам да Прешево, Медвеђа и Бујановац буду припојени без угрожавања територијалног интегритета Републике Косово“, рекао је Тачи синоћ на ТВ „Кљан Косова“.

Он је рекао да не постоји нацрт споразума између Србије и Косова, да верује у америчко посредовање и истакао да свако ко говори о размени, то чини за унутрашњу политичку употребу, јер се о томе никада није говорило, поготово не у Вашингтону, преноси Косово онлајн.

Оптужбе одлазећег премијера Аљбина Куртија о тајном споразуму са Србијом назвао је „чаршијским причама“, јер никакав споразум не постоји.

„Куртијеве тврдње о споразуму између Косова и Србије су чаршијске приче. Нема тајног састанка или договора. Све што се догодило у Вашингтону јесте показатељ спремности за наставак дијалога“, рекао је Тачи.

Он је истовремено оптужио Куртија да је Србији предао север Косова.

Такође је истакао да ће поштовати устав и да ће сваки споразум проћи кроз косовску скупштину.

Тачи је рекао и да ни у једној својој изјави није алудирао, прејудицирао или тврдио нешто што би могло да се схвати као притисак на одлуку Уставног суда о избору будућег премијера и владе, што тврди Курти.

„С обзиром да је моју уредбу Уставни суд суспендовао, нико не би требао мислити да ми се та одлука допала, али дужан сам да је поштујем и не коментаришем“, закључио је Тачи.

 

Извор: rs.sputniknews.com

loading...
Loading...