Србија

ЗЛОЧИНАЦ ПРОВОЦИРА! Тачи: Сањам о припајању Прешева, Бујановца и Медвеђе! Ево шта је поручио Србима!

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да не постоји никакав споразум с Београдом и истакао да је његов „сан“ да се општине на југу централне Србије Прешево, Медвеђа и Бујановац припоје Косову.

„Сањам да Прешево, Медвеђа и Бујановац буду припојени без угрожавања територијалног интегритета Републике Косово“, рекао је Тачи синоћ на ТВ „Кљан Косова“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је рекао да не постоји нацрт споразума између Србије и Косова, да верује у америчко посредовање и истакао да свако ко говори о размени, то чини за унутрашњу политичку употребу, јер се о томе никада није говорило, поготово не у Вашингтону, преноси Косово онлајн.

Оптужбе одлазећег премијера Аљбина Куртија о тајном споразуму са Србијом назвао је „чаршијским причама“, јер никакав споразум не постоји.

„Куртијеве тврдње о споразуму између Косова и Србије су чаршијске приче. Нема тајног састанка или договора. Све што се догодило у Вашингтону јесте показатељ спремности за наставак дијалога“, рекао је Тачи.

Он је истовремено оптужио Куртија да је Србији предао север Косова.

Такође је истакао да ће поштовати устав и да ће сваки споразум проћи кроз косовску скупштину.

Тачи је рекао и да ни у једној својој изјави није алудирао, прејудицирао или тврдио нешто што би могло да се схвати као притисак на одлуку Уставног суда о избору будућег премијера и владе, што тврди Курти.

„С обзиром да је моју уредбу Уставни суд суспендовао, нико не би требао мислити да ми се та одлука допала, али дужан сам да је поштујем и не коментаришем“, закључио је Тачи.

 

Извор: rs.sputniknews.com