Србија

АНА БРНАБИЋ: „Могу да пробају да ме убију“

Премијерка Ана Брнабић одговорила је на провокације и претње које су јој присталице Сулејмана Угљанина добацивале у Новом Пазрару.

Одговарајући на питање новинара премијерка је казала.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Желим да то сви чују и молим вас да не спинујете. Ви сте сами рекли да познајете ове људе, и да су сви политички активисти. Јесте тако рекли? Све људи који су овде дошли су политички активисти. И кажете нема политизације? Ви сте сами рекли „знам ја ове људе, сви су политички активисти“ – рекла је.

Док су окупљене присталице Угљанина викале и добацивале, Брнабић је наставила да говори.

– Нећу се уплашити. Јер ја нисам данас овде због њих, а ни због политике. Овде сам због здравствених радника, из Крагујевца, из Краљева, из Новог Пазара. Могу да ми прете, могу да покушају да пробију кордон, да ме бију, могу да пробају да ме убију, истину нећу променити. А то је да смо ми овде, као и људи који су дошли да помогну Новом Пазару и Новопазарцима.

– Политички активисти треба да се баве политиком, а не да користе тешку здравствену ситуацију за политику.

Брнабићева је рекла да кад је реч о дезинформацијама да нема опреме, те да донирани респиратори нису прикључени, да ништа од тога није тачно те да је ту реч о дезинформацијама и политизацији где се оваква ситуација користи за политичке обрачуне.

– И шта сад са оном причом да не раде респиратори, и шта сад са лажима, са ширењем панике, неистине… – рекла је Брнабићева додајући да је овде дошло двадесетак људи да прети и вређа, али да се „нисмо уплашили јер радимо свој посао“. Она је рекла да смо бескрајно захвални нашим здравственим радницима, као и лекарима и сестрама који су оставили своје породице и дошли из Краљева и Крагујевца да помогну колегама у Пазару.

Премијерка је рекла да је ово сасвим сигурно најопремљенија болница у овом делу Србије. Она је додала да су добродошли сви који желе да помогну, али да досад ниједан лекар нити из БиХ нити из иједне земље у окружењу није послао не захтев него ни упит Влади Србије да жели да дође у Србију и помогне. Премијерка је рекла да болници у Пазару не недостаје ништа и да ничег не фали, али да је лепо ако људи желе да прикупе нешто и донирају.

Извор: Ало

Ознаке