Спорт Србија

Бивши нападач ЦРВЕНЕ ЗВЕЗДЕ У ОПАСНОСТИ: Могао би да УМРЕ…

Не жели да се понови несрећни случај Камерунца Патрика Екенга

Српски фудбалер Славко Перовић (30) носи дрес румунског прволигаша Динама из Букурешта, а некадашњи доктор овог клуба тврди да се налази у смртној опасности.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Бивши голгетер Звезде, Напретка, Рада, колабирао је средином фебруара током градског дербија са екипом ФЦСБ-а, а румунски лекар Адријан Мотоача сматра да би смрт могла да га задеси у сваком тренутку на фудбалском терену.

– Перовић има стари проблем са срцем који му је установљен још док је играо у Србији и Турској. ЕКГ је показао извесне аномалије у раду срца, а за спортисте постоје два различита биотипа. Његов је сличан оном који имају Африканци. То су другачији откуцаји од Европљана и они се јављају са извесним одступањима – рекао је Мотоача за румунски ГСП.ро.

Некадашњи лекар Динама страхује да би овом клубу могао да се понови несрећни случај Камерунца Патрика Екенга који је умро у 26. години на терену од срчаног удара 2016.

– Када је Перовић отпуштен из болнице добио је терапију и време да се установи да ли су аномалије нестале. Три месеца сам провео с њим, бавио се његовим проблемом. Перовићев проблем није за шалу, могао би изненада да доживи инфаркт као Екенг. Уместо да прате његово стање, у клубу га терају га да тренира и то је погрешно – додаје Мотоача, а преноси „Телеграф“.

Овај лекар је напустио Динамо из Букурешта 2019. године због сукоба са челником Флорином Прунеом.

Славко Перовић је најбољи стрелац Динама и један од најбољих играча тима ове сезоне, иако је пропустио пола сезоне због проблема са срцем.

– Из медија сам сазнао да имам проблеме са срцем. Није први пут да чујем тако нешто. За сада тренирам нормално, видели сте да играм. Немам намеру да станем, наставићу каријеру и играти фудбал – поручио је Славко Перовић.

Извор: Ало.рс