Србија

БУКНУЛО НОВО ЖАРИШТЕ КОРОНЕ: У овом граду у Србији за последња три дана више оболелих него за ПРЕТХОДНИХ 100

Епидемија корона вируса драматично се шири Ужицем, али не посустаје у целом овом крају где је пријављен нови 71 случај.

Према извештају Завода за јавно здравље Ужице последњим тестирањем потврђено је још 47 случајева заразе, више него двоструко у односу на петак који је био дан са убедљиво најнегативнијим бројкама о новооболелима од почетка епидемије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Колико зараза узима маха последњих дана говори податак да је у Ужицу од 15. марта до 24. јуна било потврђено 80 случаја корона вируса, а од прекјуче до данас 82. Другим речима, у Ужицу је за поседња три дана оболело више људи него за претходних 100. У истом периоду број оболелих на дневном нивоу у Златиборском није прелазио 13.

Девет нових случајева пријављено је данас и у Чајетини, што је тачно трећина од укупног броја до сада заражених. Пет нових пацијената је Пријепоља, три су из Бајине Баште, по два из Ариља и Нове Вароши и по један из Пожеге, Прибоја и Сјенице.

Ужички Градски штаб за ванредне ситуације прекјуче је саопштио да ће пратити развој епидемиолошке ситуације и у зависности од актуелног стања предузимати неопходне мере, укључујући забране окупљања, ограничавање радног времена угоститељских објеката и друге мере у складу са одлукама Кризног штаба Републике Србије.

Извор: Блиц