Регион Србија

ЦРНА ГОРА ОТВОРИЛА СВЕ ПРЕЛАЗЕ, АЛИ НА ОВОМ СПИСКУ НЕМА СРБИЈЕ: Држављани наше земље могу да уђу само уз овај услов

Фото: јутјуб

ПОДГОРИЦА – Црна Гора је од поноћи отворила све границе са суседним државама, и са Србијом, али на списку држава чији грађани могу да уђу у земљу без карантина или ПЦР тестова на корона вирус, нема Србије.

Отворени су сви путни гранични прелази према суседним државама, који су били затворени у оквиру мера против ширења корона вируса, али остаје на снази мера да у карантин не иду само грађани држава где је стопа потврђених активних случајева корона вируса мања од 25 случајева на 100.000 становника.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преноси РТЦГ, у поноћ су отворени до сада затворени гранични прелази са Србијом: Ранче – Јабука, на путном правцу Пљевља – Пријепоље, Вуче – Годово на путном правцу Рожаје – Тутин и Чемерно на путном правцу Пљевља – Прибој.

Из Владе је јуче саопштено да ће се на тим путним граничним прелазима саобраћај путника и робе одвијати у складу са важећим мерама НКТ, дакле и са мером којом је прописано да се приликом уласка у Црну Гору мера карантина не прописује грађанима Црне Горе и странцима са сталним или привременим боравком који улазе из држава са стопом потврђених активних случајева инфекције корона вирусом мањом од 25 случајева на 100.000 становника.

Црногорска влада синоћ је ажурирала списак земаља, на којем је 131 држава, а на листи од синоћ више нису Северна Македонија и Ирска у којима је, након данас потврђених случајева, стопа порасла, саопштио је синоћ црногорски Институт за јавно здравље.

Остаје привремено затворен путни гранични пријелаз Враћеновићи – Делеуша са Босном и Херцеговином на путном правцу Никшић – Билећа који је затворен 27. фебруара због градње граничне инфраструктуре.

Извор: Курир.рс/Тањуг