loading...
Србија

ДА ЛИ ЋЕ СРБИЈА ПОСТАТИ ЧЛАНИЦА ЕУ? Председник Вучић дао јасан одговор: Неће нас пустити све док…

Фото: Јутјуб

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, рекао је председник Србије Александар Вучић, коментаришући наводе Игора Јурића.

“Позивам надлежне државне органе да уради свој посао и тужилаштво да нам каже постоји ли тај политичар или не”, рекао је Вучић о наводиа Јурића да у Србији постоји политичар педофил.

Најважнија порука је показати да у Србији нема заштићених, а државни органи ће, према његовим речима, урадити све да се то утврди.

“Ако постоји, показаћемо да у Србији нема заштићених и да, без обзира да ли сте политичар, имате новца, физичку силу, не можете бити бахати и злостављати малолетну децу. То ми је далеко од схватања и људи треба да буду уверени да ће држава урадити све да се до истине дође”, каже.

Истиче да не жели да критикује било кога, па ни Јурића, већ да га треба питати зна ли нешто о овом случају или не.

“Мислим да је од пресудног значаја да заштитимо дете и да покажемо да заштићених нема, а политички трикови људе у Србији уопште не занимају”, рекао је Вучић.

“Трудио сам се, покушаћу и вечерас да говорим само као председник,а не као члан странке коју водим. За мене је ужасно да видим да је неко ко учествује у политичком животу нападнут. Држава је реаговала брзо, приведени су нападачи”, наводи председник.

“Трифуновић није особа са којом бисмо градили политичке савезе”, додаје председник и објашњава да то не значи да неко има право да му физички прети.

То је последица јер имамо један екстремни део друштва, сматра председник.

“Али и ми морамо нешто да урадимо, зато сам ја пре два месеца престао да изговарам имена. То је један добар увод, а уверен сам да ће партија господина Трифуновића, али и многе друге, бити у пралааменту, и имаће прилику да своје ставове изнесу”, каже.

“Неки никада неће бити власт, неће људи неодоговрне људе. То што ти вичеш гласније ти ћеш доћи на власт – па нећеш”, објашњава председник.

Председник Србије је истакао да је у последњем кавратлу Србија имала 6,1 одсто, а тада није било ковида, иза су Турска, Кина.

Он је додао да ће Србија за годину и претећи Хрватску по БДП, док ће за плата бити потребно шест година

Шест дана раније, 4. јуна, биће исплаћени минималци, а сутра 1.350.000 људи добија 100 евра.

“Морамо да признамо да смо поражени 1999. године, али не говорим о неморлу оних који су нас напали”, каже и додаје да је 2010. пресуда Међународног суда правде донета, то све говори да смо у тешкој ситуацији.

“Успели смо да Србију држимо да буде угледна, да испуњава своје међународне обавезе”, каже и додаје да смо успели да у овим моментим водимо рачуна и о својим националним интересима.

“Ми мислимо да је то Србија, они да је то независно Косово.”

“Да ли сам велики оптимиста да ће се пронаћи неко компромисно решење – нисам”, додаје.

“Нема сумње да без решавања косовског проблема Србија неће бити чланица ЕУ”, каже и додаје да је то недвосмислена порука ЕУ.

Председник Александар Вучић указао је вечерас да је дошло до другачије расподеле економске моћи у Европи и свету, а да је једна држава ЕУ забележила “страховит” раст, што ће, оцењује, и по питању КиМ да доноси тежа питања за нас.

“Очигледно је да постоји велики сукоб између две западне силе око ситуације у Приштини. Видећемо шта ће бити око њихове владе. Спремни смо да разговарамо”, рекао је Вучић.

Он је, иначе, у више наврата указао да је Немачка из епидемије изашла са новом снагом.

Каже и да не види како и на који начин и о чему можемо да се договоримо, али да морамо да разговарамо, да решавамо безброј проблема између Срба и Албанаца – морамо.

“Али, када питам шта је решење, чујем само да нема промене граница. Они чекају да неко у Србији каже да то није Србија, или ”одрећи ћемо се свега да би нас неко потапшао по рамену””, рекао је Вучић за Хит твит.

Како је рекао, иако би се очекивало да, с обзиром на изборну кампању која је у току, говори “лаке или милозвучне поруке”, мора да укаже да је Србија у тешкој ситуацији по том питању.

Додао је да ће ствари мењати глобално и у наредном периоду, а да је наше да то пратимо и да сачувамо Србију.

“Надам се да ћемо у томе успети, а за то нам је потребна снажна економија и да будемо уједињени као народ”, рекао је Вучић.

Он је поновио да је Србија на ЕУ путу, којој је, каже, захвалан на новцу који је издвојила за Србију, али да није увек срећан због политичких изјава које стижу из Уније, мада је и то демократија и показује слободарско опредељење Србије.

“Нема сумњи и илузија око тог питања И зато знам да ће предстојећи избори бити тешки. Сваки глас који буду имали преко 50, сви други заједно, у једном дану ће се договорити око техничке владе, без обзира на међусобне разлике, да би за себе обезбедили бољу позицију”, рекао је Вучић у емисији Хит твит.

Нада се, истиче, да “ћемо моћи да имамо добру утакмицу“.

Одговарајући на питање зашто је ЕУ толико важно да сви учествују на изборима 21. јуна, рекао је да би и он волео да сви изјађу на изборе.

Тада би се, каже, видело ко колику подршку има, али, додаје, да свако има право да одлучи хоће ли на изборе или не.

Каже да истразивања јавног мњења прецизно приказују шта народ мисли, додајући да кроз њих сагледава ставове који људи износе, пошто не мозе, због обавеза, да буде стално међу народном.

“Пратим све реакције и гледам да покажем да нисам арогантан и борим се за њих. Понекад не можете да покажете своју емоцију. Сваки дан сте изложени погледу јавности“, додао је он.

Вучић је говорио и о затварању црногорске границе за грађане Србије, а др Несторовић је навео да Црна Гора нема лабораторију за тестове и да су се корстили искључиво брзи тестови.

“Само да би знали људи- ми на брзим тестовима протекла два дана ниједног заражених немамо. Брзи тестови не хватају корону у сваком случају”, каже Вучић објашњавајући да би према резултатима брзих тестова Србија већ могла да прогласи победу над вирусом. Границу су отворили за грађане Косова, јер их признају као државу, а ми смо на косово послали тестове на корону”, каже Вучић.

“Затварање граница и политичких разлога не могу да разумем”, додаје.

“Ми се не стидимо да прикажемо број мртвих”, каже.

Председник Србије говорио је о предизборном споту и негативним коментарима које је изазвао на друштвеним мрежама.

“Имали сте то још од Зорана Ђинђића”, каже Вучић, објашњавајући учешће деце у предизборним спотовима.

“Ако РЕМ то забрани ја ћу да поштујем ту одлуку. Најсмешније је да је највећу дреку подигла једна телевизија којој паћамо да се то емитује”, каже и додаје:

“Ја сам научио да нам скидају спотове”.

 

Извор: Б92/ Тањуг

loading...