Србија

ДОНЕТА ОДЛУКА: Србија предузела нови корак борбе против короне

Влада Србије донирала је још новца за развој вакцине против вируса корона. Овај пут, Србија је донирала 100.000 евра, пошто је претходно, почетком маја, наша донација за развој вакцине била два милиона евра.

Влада Србије донирала је додатних 100.000 евра за истраживање и развој вакцине на заједнички позив председника Европске комисије Урсуле фон дер Лајен и организације Глобал цитизен, преноси Танјуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Донацију је у име Владе Србије најавила министар за европске интеграције Јадранка Јоксимовић на видео самиту под називом „Глобални циљ: Уједињени за нашу будућност“ који је иницирала Фон дер Лајен.

Јоксимовић је том приликом подсетила да након непуна два месеца од изузетно успешне међународне донаторске конференције која је одржана 4. маја у оквиру Глобалног одговора на вирус корона, када је Србија донирала два милиона евра за развој вакцине, данас најављујемо додатну помоћ у износу од 100.000 евра, саопштило је Министарство.

„У претходном периоду много смо радили на опоравку наших привреда и на томе да осигурамо безбедност наших грађана. Посматрајући стање широм света, видимо да ова пандемија нажалост није близу краја, те је од кључног значаја да останемо фокусирани и посвећени“, рекла је Јоксимовић.

Извор: Танјуг/sputniknews