Регион Свет

ЕВРОПА ХИТНО РЕАГОВАЛА: РАЗОТКРИВЕН МИЛОВ ТАЈНИ ПЛАН !

На сцени је, упозорава Будимир Алексић, и пројекат асимилације Срба и њихово превођење у националне Црногорце.

Председник Црне Горе Мило Ђукановић верује да ће редовни парламентарни избори бити одржани на јесен, и на њима ће, како каже, грађани имати прилику да се изјасне о томе шта заиста мисле о носиоцима политичких понуда. Сматра да би, у складу са Уставом, избори требало да буду одржани до краја септембра.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Покушаћемо да дођемо до прихватљивог датума за већину, датума који је у границама уставне обавезе. А да ли ће то бити крајем августа, почетком или крајем септембра, видећемо – рекао је Ђукановић.

Међутим, Будимир Алексић, функционер Нове српске демократије и посланик Демократског фронта, каже да услови за одржавање парламентарних избора у Црној Гори тренутно не постоје:

Још немамо ново изборно законодавство којим би се омогућило да они први пут буду фер и слободни.

Алексић наглашава да под кровом Демократског фронта има довољно места за све српске странке, поред НСД-а и Демократске народне партије.

– Сви они који се боре за српске националне интересе и српска права у Црној Гори су добродошли. А српска права су евидентно угрожена кроз отворену дискриминацију и антисрпску политику режима, што чак признају и многи изворни суверенисти, попут професора Милана Поповића или недавно преминулог песника Момира Марковића – подсећа Алексић.

Додаје и да ће парламентарни избори имати утицај на попис становништва следеће године.

Циљ режима је да број Срба сведе на испод 20 одсто, а да број националних Црногораца пређе 50 одсто, како би у Црној Гори била успостављена држава која има већинску нацију. Ако буде избора, а актуелна власт победи, кренуће у општу офанзиву како би остварили свој план. Они су и резултате прошлог пописа покрали, а ми то пред судом доказивали, јер није тачно да Срба има 28 одсто, него 33,2 одсто. Режим пројектује све резултате, као што су пројектовали све пописе од 1948.

Он истиче да је један од кључних проблема бирачки списак.

– Преко њега ДПС највише краде изборе, јер постоји 53.000 такозваних фантомских бирача, а то је минимум десет посланичких мандата, што значи да ДПС, чим се отворе бирачка места, стартује са десет мандата предности у односу на опозицију. Бирачки списак не може да има више од 480.000 бирача, а има их 532.000! Црна Гора званично има 620.000 становника, од чега 140.000 малолетника, дакле, деце школског и предшколског узраста. И када се та бројка одузме од укупног броја становника, долазимо до броја пунолетних грађана Црне Горе, а могу да гласају само они који у Црној Гори живе.

Закон о бирачком списку којим ће бити избрисани фантомски бирачи, као и низ других закона који спадају у домен тзв. изборног законодавства, траже опозиција, међународна заједница, посматрачи и европске институције. Али, ДПС се томе и зубима и ноктима опире. Јасно је и зашто.

– То је један од елемената тзв. црногорског идеолошког пројекта који је успостављен 1997. заокретом ДПС-а од странке која је 1992. године створила трећу Југославију. Тенденција режима је да Србе сведе на националну мањину – објашњава Алексић

Извор: Srbijadanas.com