loading...
Спорт

ГОРАН ИВАНИШЕВИЋ ШОКИРАО ХРВАТСКУ! Хрвати су захваљујући Ђоковићу добили светску прилику

Горан Иванишевић, легендарни хрватски тенисер и тренер Новака Дјоковића, изјавио је да ће предстојећи регионални тениски турнир “Adria Tour” бити од великог значаја за све земље у којима ће се организовати.

“Адриа Тоур”, у организацији најбољег тенисера света, биће одржан у Београду, Бањалуци, Задру, Сарајеву и Црној Гори.

Турнеја почиње у главном граду Србије 13. и 14. јуна, а Задар ће бити домаћин 20. и 21. јуна, а за директор турнира у Хрватској делегиран је Иванишевић.

“Турнир ће се играти на шљаци, били смо спремни и на бетон, али су се из Новаковог тима ипак одлуцили за земљу. Чекамо коначну потврду о броју навијача који це нам бити дозвољени. Биће стадион за 9.000 људи који ће се монтирати ове недеље. Надам да ће нам дозволити пола тог капацитета да ипак публика види те најбоље играче на свету”, рекао је Иванишевић, преноси Хина.

Иванишевић је додао да је Дјоковић организацијом турнира направио велику ствар за Хрватску и да је ово тренутак да се Задар покаже у правом светлу.

“Ово је светска прилика да прикажемо и Задар и Хрватску у одличном светлу, као земљу ослобођену корона вируса и позовемо туристе. Задар се показао не само као кошаркашки град већ и као тениски град са она два Дејвис куп меча чија је организација била невероватна. Не сумњам да це и ова организација проћи како треба и да ће сви наши гости и тенисери који доду из иностранства бити веома задовољни”.

Наступ на турниру, који имају хуманитарни карактер, потврдили су Доминик Тим, Александер Зверев, Григор Димитров, Борна Цхорић и Марин Чилић.

“Новак је и пре имао идеју да се организујеа један ‘тур’, односно неколико егзбиционих мечева у Београду, Сарајеву, Хрватској. Тешко је то организовати, поготово са уобичајеним распоредом тенисера. Ова корона, колико год је зла и несреће донела, омогућила је и ‘Адриа Тоур’. Новак ме питао како би се могла укључити Хрватска, ја сам проверио с Хрватским тениским савезом и уз њихову помоћ одабрали смо Задар. Новакова жеља се испунила и уз ову екипу која долази могу рећи да це ово бити тениски спектакл на Балкану”, закључио је Иванишевић.

Извор: Курир спорт/Тањуг

loading...