Србија

ГОРИ У НОВОМ ПАЗАРУ: Лончар открио истину о броју преминулих и сахрањивању у лименим сандуцима

Министар здравља Златибор Лончар изјавио је данас у Новом Пазару, на питање поводом оспоравања званичних података о броју преминулих од короне, да је у Новом Пазару било само осам или девет особа за које постоји велика вероватноћа су умрли од корона вируса.

Премијерка Ана Брнабић и министар Лончар обишли су Општу болницу у Новом Пазару, а дочекао их је министар Расим Љајић. Премијерка и Лончар су разговарали са директором болнице Мехом Махмутовићем, после чега су се обратили грађанима, а током обраћања из масе су добацивали и звиждали.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Лончар је рекао да је мали број људи у Пазару којима је потврђена корона, јер је велики број људи лежао код куће и касно се јавио се болницу, где им је потврдјена корона и предузето лечење кад су већ били у озбиљном стању.

– Стигли су у болницу тек када је кренула борба за живот – рекао је Лончар и додао да је некима узет брис и да тек треба да стигну реузултати.

Лончар је истакао да је мали број људи био у болници са позитивним тестом на корону и да сада неки све преминуле рачунају као преминуле од короне. Додаје да је велики број њих имао кардиоваскуларне проблеме, изливе крви у мозак и друге здравствене проблеме.

Лончар, који је данас посетио Нови Пазар са премијерком Брнабић због ситуације са корона вирусом и повећаног броја заражених, рекао је грађанима да одговорно тврди да у болници има свега довољно: лекова, материјала, заштитне опреме.

Упитан зашто су сахрањени у лименим сандуцима, Лончар је рекао да увек када постоји сумња на корону, да се не би ризиковало, преминули се сахрањују у лименим сандуцима, али да то не значи да су сви они умрли од короне.

– Политика и поделе овде неће помоћи, тако нећете помоћи ни пацијентима, нити здраственим радницима – поручио је Лончар на негодовање и звиждуке групе грађана.

Извор: Блиц