Русија Србија

Харченко саопштио: Русија прихвата само оно што ОДГОВАРА СРБИЈИ !

Амбасадор Русије Александар Боцан-Харченко оценио је данас уочи наставка дијалога Београда и Приштине да ће Русија увек подржавати Србију и да ће за Москву бити прихватљиво само оно решење које одговара Београду.

„Наша заједничка бол и веома тежак проблем јесте решавање косовског проблема, у којем смо заједно. Русија ће увек подржати Србију“, рекао је Боцан-Харченко на свечаности поводом обележавања Дана Русије.

Он је изразио задовољство што су Србија и Русија током пандемије вируса корона заједно издржале изазове и биле раме уз раме, као и вековима до сада.

Делегација Србије и патријарх Иринеј на пријему у руској амбасади поводом Дана Русије
Задовољни смо, како је додао, тиме што се допринос Русије види и овде и што је Србија могла да направи заокрет у борби против пандемије, али и што ниједан пројекат није био замрзнут — ни изградња железнице, ни они у енергетској сфери, ни гасовод…

„Наставили смо развој, а сада и убрзаним темпом“, рекао је амбасадор и подсетио на непрекидну сарадњу и однос двојице председника Владимира Путина и Александра Вучића током карантина и додао да ће честитку председника Србије за велики државни празник Русије проследити председнику Владимиру Путину.
Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко поводом обележавања Дана Русије

Председник Србије Александар Вучић и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко поводом обележавања Дана Русије
Посебно задовољство Боцан-Харченко изразио је што је прослави присуствовао читав државни врх Србије, челни људи земље и патријарх Иринеј, што је, како каже, доказ односа Србије и Русије, што је веома важно, јер све то доприноси сарадњи и развоју односа двеју земље.

„Ви, председниче, председнице владе, парламента, министри, сваки дан ако је то неопходно, то је пракса и реалност, можемо да вас позовемо без обзира на тежак распоред, свако ће поклонити пажњу по питањима из дневног реда наше сарадње и наших односа“, рекао је амбасадор.

Патријарх Иринеј и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко поводом обележавања Дана Русије

Патријарх Иринеј и амбасадор Руске Федерације у Србији Александар Боцан-Харченко поводом обележавања Дана Русије
Рекао је и да Русија никада није сматрала да евроинтеграције могу бити препрека за односе две земље.

„Наше односе можемо да развијамо паралелно са вашим преговорима о придруживању Европској унији. Верујемо и мислимо да што је више партнера, да је то боље“, истакао је амбасадор Русије.
Боцан-Харченко је додао да је у току припрема доласка председника Александра Вучића у Москву, где ће присуствовати традиционалној паради поводом Дана победе над нацизмом у Другом светском рату.

Извор: sputniknews.com

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јун 2020.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930