Србија

ИГОР ЈУРИЋ СЕ ОГЛАСИО ПОСЛЕ САСЛУШАЊА! Жао ми је што су им претили, није требало да…

Игор Јурић, оснивач фондације „Тијана Јурић“, ни на саслушању у петак у Вишем јавном тужилаштву није желео да открије идентитет, како је месецима тврдио, познатог политичара којег је оптужио за педофилију, сазнаје Српски телеграф.

Упркос томе што је упорно најављивао да ће само пред надлежном институцијом рећи ко је човек кога сумњичи за тешко кривично дело обљубе малолетног детета, Јурић то ни у петак није учинио. На запрепашћење свих у тужилаштву, он је новинарима испред Палате правде одмах након саслушања испричао сасвим другу верзију приче!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Сазнања нашег листа потврдило је саопштењем и Више јавно тужилаштво, а од свега што је Јурић јасно рекао јесте чињеница да је дете у тренутку кривичног дела имало 13 година.

– На основу информација до којих се дошло приликом узимања изјаве у вишечасовном разговору са Игором Јурићем, није се дошло до података, на основу којих би се утврдио идентитет Н. Н. извршиоца тешког кривичног дела обљуба над дететом из члана 180 Кривичног законика, као ни идентитет малолетног лица над којим је дело учињено, а које је у време извршења кривичног дела имало 13 година – кажу из тужилаштва.

Тужилаштво је закључило да за сада „још нема довољно информација неопходних за покретање преткривичног поступка у овом случају, а о даљем поступању и радњама ће благовремено обавестити јавност“. Иначе, Више јавно тужилаштво је формирало је предмет и позвало Игора Јурића да изнесе ближе податке о информацијама које је изнео 9. марта, гостујући у једној ТВ емисији, када је дословце рекао:

– Има педофила на утицајним положајима у Србији који оргијају са децом, а међу њима је и један озбиљан политичар, који је познат на националном нивоу.

Саслушање Игора Јурића у пратњи његовог адвоката Маје Атанацковић у тужилаштву је почело у подне и трајало је пуна три сата. Исказ је давао без присуства јавности, а по изласку из Палате правде Јурић је био прилично исцрпљен и блед. Пред окупљеним новинарима је испричао да је доставио доказе тужилаштву иако смо после неколико минута од њих добили сасвим другачије информације.

– Рекли смо све што знамо и приложили сав доказни материјал. Даље је све на тужилаштву и овде се сва наша прича везана за овај случај завршава. То је став тужилаштва, а не мој – рекао је Игор Јурић, па истакао да жели да се повуче.

У једном тренутку Јурић је алудирао да је политичар ког је оптужио за педофилију раније био на вишој позицији него што је данас.

– Потегао сам ову причу зато што сам желео најбоље и да скренемо пажњу на тему и да људи у овој земљи знају да постоје неки људи у овој земљи који злостављају децу и да то нису само обични грађани, него и људи који се осећају или су се осећали моћним у неком претходном периоду – закључио је Јурић.

ЖАО МУ ЗБОГ ПРЕТЊИ БИЉАНИ ПОПОВИЋ ИВКОВИЋ

На питање Српског телеграфа да ли му је познато да је државној секретарки МУП Биљани Поповић Ивковић и њеној 12-годишњој ћерки прећено после њиховог ТВ дуела, Јурић је рекао:

– Не знам за то и жао ми је ако је прећено. Заиста сам апсолутни противник сваког насиља и овог пута апелујем, ако је ико претио не само детету Биљане Поповић Ивковић него и самој Биљани, да је то недопустиво и да ја то осуђујем. То је скандалозно и страшно. Нико у овој земљи нема право да било коме прети, а поготово деци!

 

Извор: Република.рс