Свет

ЈЕИВО: Васпитачица угушила уплакану девојчицу !

Полиција у Украјини испитује сумњиву смрт једногодишње девојчице која се 29. маја догодила у једном илегалном вртићу у граду Запорожје. Родитеље мале Олесије васпитачица је звала недуго након што су је оставили у вртићу и рекла им да је девојчицу била ставила на спавање и да је малецка престала да дише.

Међутим, накнадно се појавио снимак сигурносних камера на ком се види да је васпитачица удавила дете покушавајући да га спречи да плаче.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како преносе украјински медији, девојчицу је мајка око 9 сати оставила у вртићу, а Хитна помоћ је у 10.45 часова констатовала смрт детета. И даље се утврђује тачан след догађаја, али истрага је показала да је васпитачица удавила дете јер је неутешно плакало. Наиме, девојчицу је претходно друго дете ујело за ногу док су се свађале око играчке.

Девојчица је плакала због угриза, а на снимку се види како је васпитачица потом подиже на кревет, прегледа рану од угриза на нози, а потом јој везује сунђер са марамом око врата како би је сместила да спава иако је дете и даље било узнемирено.

Верује се да је девојчица имала проблем да дође до ваздуха, да је у паници почела да повраћа, а потом да је излучевине из стомака аспирирала у плућа јер није имала где да их избаци, пошто јој је сунђер био везан преко уста.

Недуго потом васпитачица ју је пронашла мртву, али свесна да ће камере показати шта је претходило трагедији, узела је да брише снимке. Међутим, кључни снимак на ком се види како јој везује „јастук“ око врата није обрисала.

Снимак је објавио адвокат оштећене породице, који је све шеровао на свом Фејсбук профилу. Преостаје да истрагом буде утврђено како је дете тачно преминуло.

У међувремену полиција је привела васпитачицу (51), тачније власницу илегалног вртића. Како је наведено у полицијском саопштењу, она се терети да је у свом трособном стану без неопходних дозвола направила вртић у ком је чувала више деце. Сумњичи се и да је извршила убиство малолетног лица.

Извор: Блиц.рс