Србија

Малчански БЕРБЕРИН први ПУТ ПРОГОВОРИО О СВОМ ЗЛОДЕЛУ: Памет ми је била помућена …

Фото: Јутјуб Masan Lekic Official

Срамна одбрана Нинослав Јовановић, коме прети доживотна робија због отмице и злостављања девојчице (12), делимично је јуче признао злочин и инсистирао на томе да није био у потпуности урачунљив

Нинослав Јовановић (47), познатији као Малчански Берберин, данас је први пут у Вишем суду у Нишу говорио о отмици и злостављању девојчице (12), коју је 20. децембра 2019, како се сумња, пресрео колима и приморавао је да с њим обилази забачена села у околини Ниша и Књажевца.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Јовановић, који се већ пет месеци налази у притвору, доведен је у зграду суда уз велике мере обезбеђења. Стражари су га марицом увели у двориште, а потом кроз споредни улаз до суднице, тако да нико није могао да га сретне. Све време је имао лисице, а на ногама букагије.

Препричао догађаје

– Крив сам, али свест ми је тада била помућена. Тражим да због мог психичког стања саслушате лекаре из Београда – наводно је рекао оптужени Јовановић на припремном рочишту, које је било затворено за јавност. У нишком суду јуче су се са оптуженим, очи у очи, срели и родитељи жртве. Они су рекли „да је Јовановић признао кривицу, али и да није показивао кајање“.

– Препричао је догађаје из тог периода и није се правдао. Делимично је признао кривицу, а тражио је неку додатну документацију с лекарског вештачења у Београду. Рекао је да је био помућене свести. Значи, ипак се брани – рекла је А. К., девојчицина мајка, након завршеног рочишта и додала да очекује најстрожу казну.

– У судници се понашао нормално, био је хладан и миран. Види се да је добро припремљен за суђење. Међутим, није могао да нас погледа у очи, иако сам ја све време тражила његов поглед. Желела сам да га погледам и да га питам зашто је то учинио. Никоме не желим да доживи ово, не бих желела да неко друго дете страда. Зато се надам да ће суд донети праву одлуку и да ће га осудити онако како је заслужио – рекла је у даху потресена мајка жртве, док је њен супруг Р. К. додао:

– Свестан је кривице. Није нам се ни извинио. На његовом лицу видела се ароганција.

Прети му доживотна

Подсетимо, Више тужилаштво терети Јовановића за отмицу и злостављање малолетне девојчице, коју је 20. децембра прошле године пресрео у једном нишком насељу на путу до школе. Жртви се представио као електричар који се запутио ка њеној школи и понудио јој је превоз до тамо. Она је ушла у ауто и тада је почела њена драма.

– Нинослав ју је водио по напуштеним кућама у забаченим селима и терао је да пешаче. После 10 дана она је нађена у једној викендици, а отмичар је успео да побегне. Скривао се још неколико дана. Ухапшен је 5. јануара на гробљу у родном селу Малча – подсећа извор и додаје да Јовановићу прети најмање 10 година затвора или доживотна робија.

Повратник

Шишао жртве

Нинослав Јовановић вишеструки је силоватељ повратник. Он је у затвору провео 22 године због силовања и сексуалног узнемиравања девојчица и жена, а због тих кривичних дела био је двапут осуђиван, једном на 10 година, други пут на 12. Надимак Малчански Берберин добио је јер је своје жртве шишао, а током претходних суђења сазнало се да је то радио „јер га шишање жртава сексуално узбуђује“.

Родитељи жртве

Поново пролазимо кроз све

На питање новинара како су се осећали док је Нинослав Јовановић говорио о отмици и мучењу њиховог детета, родитељи су кратко одговорили: „Све то поново пролазимо и јако нам је тешко“.

– Моја ћерка је данас добро, опоравља се – рекла је мајка А. К.

Бројке

– 22 године је Јовановић провео иза решетака – 5 месеци прошло је од његовог последњег злочина – 8. јула требало би да се настави суђење Малчанском Берберину

Извор: Курир.рс