Регион

Милу Ђукановићу се ЛОШЕ ПИШЕ: Црногорци срушили конак у новом манастиру Светог Василија !

Тренутно се код конака налазе припадници Специјалне антитерористичке јединице

Надлежне институције у Црној Гори почеле су рано јутрос да руше конак у новом манастиру Светог Василија код Улциња, у месту Зогање на Бриској Гори, јавља портал ин4с, а лидер Праве Црне Горе Марко Милачић објавио је снимак за који наводи да је са лица места.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Читалац портала из Улциња рекао је да се на ширем простору око конака Светог Василија налази полиција.

Портал наводи и да се тренутно код конака налазе и припадници Специјалне антитерористичке јединице.

Митрополит црногорско-приморски Амфилохије претходно је најавио је да ће литије због спорног Закона о слободи вероисповести, које су биле прекинуте због епидемије корона вируса, бити настављене 14. јуна.

На сајту Митрополије објављене су фотографије рушевина, а како је записао подгорички парох, о. Никола Пејовић остала је неоштећена плоча са благословом митрополита Амфилохија.

„Можете срушити све, али дело његово остаће, јер он гради на Христу, непоколебљивом камену …… После рушења манастирског конака плоча са благословом митрополита Амфилохија једина остала, можда и због чињенице да баш јутрос своје молитве приноси поред ћивота Светог Василија“, записао је о. Никола.

Рушење православне цркве у Улцињу

Према писању медија, на лицу места се чула су се манастирска звона која одзвањају Бриском гором.

„Специјална полиције и њихов шеф Милош Радуловић обезбеђују рушење манастира Светог Василија, код Улциња. То је стара древна црква која је недавно проглашена за манастир. Они су јутрос дошли са машинама, без икакве најаве, блокирали прилазне путеве и почели да руше манастирски конак. Сестринству нису дали никакво решење, али кажу да јесу адвокату“, казао је свештеник Митрополије црногорско-приморске Слободан Зековић.

Јутрошњи догађај показује колико је Владика будимљанско-никшићки господин Јоаникије био у праву кад је изјавио након изласка из притвора да црногорска власт сада ратује против Светог Василија Острошког Чудотворца.

Извор: Ало.рс