loading...
Регион

НАЈНОВИЈА ВЕСТ: Овако ће се улазити на КОСОВО !

Одлуком нове тзв. косовске владе на челу са Авдулахом Хотијем да укине мере реципроцитета успостављен је поново теретни саобраћај а преко прелаза Јариње из Србије је на тзв. Косово први камион пријепољских регистарских ознака ушао који минут пре 14 часова.

Они који су нешто после поднева ушли из централне Србије на територију тзв. Косова кажу да је процедура да оставе податке из личне карте, тачну адресу и број телефона уз препоруку да наредних седам дана проведу у самоизолацији.

Никакав папир о правилима према којима се спроводи самоизолација нису потписали нити им је дато ништа слично, као ни то ко ће вршити контролу и на који начин проверавати да ли се придржавају препорука.

Док је једнима речено да би у домовима требало да буду наредних недељу дана, брачни пар из Девет Југовића код Приштине је добио информацију од косовске полиције да смеју да се крећу до продавнице и до лекара уколико им то буде потребно.

– Дао сам српски личну карту и саобраћајну дозволу, а тражили су ми и тачну адресу становања на којој ћу бити наредних седам дана. Упутили су ме на амбуланту где су ми измерили температуру. Нису му дали никакав папир, али су ми рекли да не би требао да се удаљавам од куће у наредних седам дана – каже средовечни човек из Лапљег Села.

За разлику од њега, момак и девојка из Краљева су добили само усмено обавештење да у наредних седам дана не би требало да напусте територију Косова.

– Дали смо им личне карте и ништа нисмо потписали, а они су нам само рекли да не би требало да у наредних седам до десет дана напустимо територију тзв. Косова.

Извор: Srbijadanas.com

loading...