Србија

НАЈНОВИЈА ВЕСТ! Познати српски кошаркаш објавио крај каријере: Срце хоће, али колена не могу

БОЛОЊА – Српски кошаркаш Милан Мачван објавио је данас да завршава играчку каријеру у 31. годину због проблема са повредама.

„Драги моји, дошли смо до краја играчких дана, нажалост моја колена не могу даље, кошарка ми је дала све, али дао сам и ја њој. Срце и хоће, али здрав разум каже да је крај.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Желео бих да се захвалим свима који су имали утицај на моју играчку каријеру,свим тренерима, саиграчима и навијачима. Највећа могућа привилегија за једног спортисту је да буде део државног тима и великих клубова који се боре за медаље и трофеје“, написао је Мачван на Инстаграму.

Он се захвалио свим клубовима у којима је играо и најавио да ће остати у кошарци.

„Остварио сам своје дечачке снове, све оно што ми је било битно,освајао трофеје и медаље, био капитен репрезентације. Остаћу у кошарци сигурно јер је она мој живот, али у некој другој улози .До следећег виђења“, поручио је Мачван и индиректно потврдио вест коју је објавио „Спортандо“ да ће преузети улогу спортског директора Виртуса из Болоње.

Мачван је имао тешку повреду пре више од две године у дресу Бајерна, а последњих годину играо је у Јапану.

Претходно је наступао за ФМП, Хемофарм, Макаби, Партизан, Галатасарај и Олимпију из МИлана.

Са репрезентацијом Србије има олимпијско сребро из Рија, два сребра са Европских шампионата (2009, 2017), као и злато са Универзијаде у Београду (2009).

Извор: Тањуг