Србија

Након што је јуче ПРЕТУЧЕН СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ, вечерас се у Београду десио нови напад

Члан Омладине Покрета слободних грађана, Александар Пашалић (19), нападнут је данас на Зеленом венцу у Београду, током прикупљања потписа за излазак на изборе Покрета, саопштено је вечерас из ПСГ.

– Стајао сам на улици и разговарао са једном госпођом која је хтела да нам да потпис, и у том тренутку је пролетео човек, није нам се ни обратио, само ме је ударио баш јако песницом у стомак и прошао – рекао је Пашалић.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Пошто се само створио испред мене, помислио сам да ће нож да извади, уместо тога ме је ударио и побегао“, додао је.

Полиција је изашла на лице места ради узимања изјава, а дошла је и Хитна помоћ.

Правни тим Покрета слободних грађана тражи да се нападач идентификује путем снимака са камера са Зеленог венца.

– Ја сам знао да живимо у друштву које куља од беса и свесно сам се политички активирао, јер верујем да ПСГ чине људи који су решени да изађу на крај с овим безумљем – додао је Пашалић.

Председник ПСГ Сергеј Трифуновић није био поред штанда у тренутку када се напад догодио, али је одмах након напада на младог колегу отишао на Зелени венац.

Подсетимо, Трифуновић је јуче нападнут у Кнез Михајловој улици, а у саопштењу се наводи да су током претходних дана скупљања потписа активисти ПСГ добијали бројне претње.

Трифуновић: Кад је нападнут Ђилас први сам дошао, где су они сада?

– Јуче, након напада на мене, добили смо кишу генеричких саопштења која су се углавном сводила на декларативне осуде, и мислим да је то јако лоша порука. Кад год је неко био нападнут никад то нисам релативизовао. Кад је нападнут Борко, Ђилас је звао на трибину на Стари град, ја сам позвао људе на улице јер то није за трибину. Кад је нападнут Ђилас, први сам звао да се дође испред његове куће.… Где су они сада? Пишу нека саопштења. Данас је неки хулиган напао момка од 19 година и побегао са лица места, што је језива стварност у којој живимо и коју није довољно осудити ради реда. Ако ово нису ствари око којих се морамо сложити, онда не знам шта јесу – рекао је Трифуновић.

Извор: Блиц