loading...
Србија

НЕЛА ГУБИ РЕСОР? Нећете веровати ко ће бити нова МИНИСТАРКА ПРАВДЕ

Фото: Јутјуб

Промене: Челница тог ресора Нела Кубуровић је на породиљском одсуству, а и мале су јој шансе да остане на тој позицији, док Гојковићева има подршку странке и искуство за то, открива наш извор

Фото: Јутјуб

Актуелна председница Скупштине Маја Гојковић највероватније се сели на другу адресу – у Немањину 11, и то на место министарке правде уместо Неле Кубуровић, сазнаје Курир!

Наш извор каже да је ова рокада прилично извесна, с обзиром на то да је Гојковићева професионално обављала своју позицију шефице Скупштине у два мандата, а ужива и велики углед и поверење у СНС.

Челно место у Министарство правде и сада је упражњено, с обзиром на то да је Нела Кубуровић на породиљском одсуству, а и минималне су јој шансе да обнови мандат.

Упражњено место

– Гојковићева има богато искуство у политичкој каријери, адвокат је по професији и то ју је препоручило за нову функцију министарке правде. Има парламентарно искуство, одличан је познавалац српског законодавства и она би могла да да значајан допринос Влади. Страначко руководство СНС има пуно поверење у њу – навео је наш извор.

Владимир Пејић, директор агенције за истраживање јавног мњења „Фактор плус“, каже да га не би изненадило именовање Гојковићеве на место министарке правде, јер је она на високој позицији и има озбиљне шансе.

– Калкулације увек постоје пред сваке изборе, за Мају Гојковић се причало да би требало да буде на челу министарства културе или екологије, а ево сад и правде. Она је високо позиционирана и верујем да постоје озбиљне шансе да буде на некој доброј позицији у новој влади. Која ће то позиција бити, то је тешко предвидети – навео је Пејић и додао да врх СНС има одређена имена у оптицају, али да још нису донете коначне одлуке.

Озбиљна прилика

Да Гојковићева има велике шансе да посао у Скупштини замени министарском фотељом, потврђују и прогнозе кладионица. Према њиховим предвиђањима, грађани могу да се опкладе и да ће Гојковићева заузети место министарке јер је понуђена квота 1,10.

Позвали смо Гојковићеву за коментар, али она до закључења овог броја није одговарала на наше позиве и поруке.

Ко је Маја Гојковић

ОД ОЦА УЧИЛА ПРАВНИЧКЕ ВЕШТИНЕ

Подсетимо, Гојковићева је на функцију председнице Скупштине први пут изабрана у априлу 2014, а након тога је уследио и реизбор у јуну 2016. Била је прва жена градоначелник града Новог Сада, има богато искуство у породичној адвокатској канцеларији, коју је основао њен отац Мита Гојковић. У време док је Момир Булатовић био председник Владе Гојковићева била је потпредседница Савезне владе СР Југославије од августа 1999. до новембра 2000. године. Била је и министарка без портфеља у Влади Мирка Марјановића од марта 1998. године до новембра 1999. године.

Дрма им се фотеља

ТРИВАН, ВУКОСАВЉЕВИЋ И УДОВИЧИЋ НАЈСЛАБИЈЕ КАРИКЕ

Најмање шансе за останак у Влади, макар када је реч о проценама кладионица, имају актуелни министар омладине и спорта Вања Удовичић (квота 4,00), министар заштите животне средине Горан Триван (квота 4,50), министарка правде Нела Кубуровић (квота 5,00) и министар културе Владан Вукосављевић (квота 6,00).

Извор: Курир.рс/ Кристина Васковић

loading...