Србија

НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА СРБИЈУ: Излечио сам Новака! Открио нове непознате детаље!

Фото: Јутјуб

Ђоковић је био мој пацијент на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој, и дан-данас се редовно чујемо, каже доктор Бранимир Несторовић

Први тенисер света Новак Ђоковић (33) био је мој пацијент када је имао десет година, каже доктор дечје пулмологије Бранимир Несторовић (65)! Члан Кризног штаба за сузбијање епидемије коронавируса за Информер објашњава да је чак две године лечио Нолета од астме и да му је практично спасао каријеру!

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Доктор Несторовић месецима је у центру пажње због ставова о епидемији коронавируса, па се више пута нашао на мети јавности. Ипак, многи који су били његови пацијенти имају за њега само речи хвале и истичу да је врстан стручњак.

Пуштен с ланца

Доказ за то је што је излечио најбољег српског спортисту свих времена.

– Истина је, Новак је био мој пацијент на Универзитетској дечјој клиници у Тиршовој у Београду. Имао је тада око десет година. Две године је долазио код мене. Људи који су га гледали како тренира су дошли и рекли ми: „Има један мали, невиђено је талентован, али има здравствених проблема.“ Не могу много да откривам из етичких разлога, али тачно је да сам га лечио – каже Несторовић за Информер.

Лечење је било очигледно успешно, што нам је потврдио и Несторовић и истакао да су редовно у контакту.

– Кад лечење није успешно, пацијент не остане у контакту са доктором, а Новак и ја смо се баш пре неки дан чули. Требало је да се видимо, али он је од доласка у Србију као пуштен са ланца, ужелео се домовине. И његов отац Срђан ми је рекао да не може да га ухвати. Договарали смо се да направимо интервју током којем бих ја њему постављао питања – уз осмех каже Несторовић.

Једе као Тесла

Доктор, у чију ужу сферу спадају астма, атопијски дерматитис, алергијски ринитис и инфекције дисајних путева, увек је на страни Ђоковића. Он каже и да подржава Новаков начин исхране и дијету која подразумева да се у току 24 сата само током осам сати једе, а осталих 16 гладује и пије воду.

– Ја не дозвољавам да се било шта лоше каже за Новака, јер је он сјајан лик. Толико тога је дао држави Србији. Новаку нису потребни протеини и мишићи. Имате групу спортиста попут шпанског тенисера Рафаела Надала. Он је мишићав, а мишићи се хране шећером и беланчевинама. За ово што Новаку треба, а то је издржљивост, његова начин исхране је идеалан. Ту дијету је упражњавао и Никола Тесла – додаје Несторовић.

 

Извор: Информер.рс