Србија

НЕСТОРОВИЋ ПОНОВО ШОКИРА СРБИЈУ! Открио да ли ће опет бити забране окупљања!

Србија, али и цела Европа, излази из епидемије вируса корона и сада ће да се јављају само спорадични џепови заразе, каже пулмолог Бранимир Несторовић и додаје да ће вероватно до почетка јула бити тако.

Вирус је, наводи, сада слаб и од 66 новозаражених само једно или двоје имају запалење плућа, док је у јеку епидемије на 100 заражених 20 или 30 имало упалу плућа.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Упитан да ли ће бити забрањена окупљања, Несторовић је рекао да не верује, јер за то нема разлога.

„Пуно се људи тестира, а мали је број заражених. И они који су позитивни се не разбољевају, немају изражену клиничку слику“, навео је Несторовић.

У овом периоду под ризиком су и даље старе особе и хрониочни болесници, док млади нису у великом ризику.

„Не можемо да затварамо земљу и уништавамо економију због десетак пацијената који имају запаљење плућа. Имамо тестове, лечимо их“, навео је он и додао да се враћамо полако у нормалу.

„Нема сврхе даље ограничавати људе, мислим да би сада било и немогуће, то је моје лично мишљење. Мислим да би била побуна ако поново кренемо да закључавамо људе. Људи су ментално прошли кроз ову епидемију, већина људи. Видите вести, сад се дешавају убиства као у добра стара времена. Убиства, насиље, сад ће почети пљачке банака. Враћамо се у нормалу. Људи неће више да слушају о томе, то је нормалан механизам“ – рекао је Несторовић.

Он оцењује да су скандалозне изјаве које долазе од Светске здравствене организације и навео два примера: први везан за хлорокин и повлачење студије, а други да асимптоматски пацијенти да нису инфективни за друге људе.

Извор: Ало.рс