Србија

НОВИ ДЕТАЉИ УБИСТВА ПЕВАЧИЦЕ! Шокантне тврдње: Ране на телу откривају разлог злочина!

Певачицу Јелену Крсмановић Марјановић (33) из Борче убио је неко из освете и мржње, а она је највероватније познавала свог убицу или убице!

Јелена је убијена због љубоморе, а разлог могу бити и љубавни излети за које је убица веровао да их она има! Убијена је из мржње, о чему сведочи велики број повреда на њеном телу, каже психијатар и судски вештак Јован Марић, који је уједно и супспецијалиста форензичке психијатрије.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он је коментарисао налаз вештака патолога др Зорана Станковића, који је на прекјучерашњем суђењу Јеленином супругу Зорану Марјановићу (41) изјавио да је убица „очигледно имао јаке емоције љутње, беса или љубави према Јелени, с обзиром на бројност повреда, њихов интензитет, као и место где су нанете“.

– Начелно, по нашем искуству вештака, убиства из страсти имају више удараца, убода ножем, и 10-15 разним предметима. Можда су била довољна и три ударца да се Јелена усмрти, али је убица, или убице, настављао и даље да је удара.

Закључујем да је то учињено из беса или страсти. Иза тога може да стоји нека љубав, која је вероватно патолошка или може да буде љубомора. Пошто је вештак на њеном телу нашао много удараца или убода, то је знак неке разјарености, посебног психичког стања. Тада је то знак мржње, освете – истиче др Марић.

Он објашњава да и да узрок убиства из страсти најчешће неузвраћена љубав.

– То је патологија. Убица је мислио да љубав треба да му буде узвраћена. У том случају ју је пратио, што је сумантост и то у психијатрији зовемо еротоманија. Тај неко можда са њом није имао контакт, али је био имагинарно заљубљен у њу. Или је убица сумњао да има везу и љубавне излете. То може бити недоказано, али особе које су заслепљене љубавном страшћу чине такве злочине – наводи Марић.

На констатацију да вештаци нису искључили могућност да је Јелену убило више особа, он наводи:

– Могуће је да је то нека трећа особа. Не знамо, само можемо да нагађамо. Ако је било више убица, онда је све јако деликатно. Тај податак да има много повреда говори много. Сигурно је да први ударац није изазвао смрт. Можда је то урадио љубоморни партнер, било супруг или неко са неким са ким је можда одржавала везу. И може да буде потпуно непозната особа, коју је она регистровала да је прати, а могуће да је у питању организовано убиство – истиче професор Марић.

Александар Зарић, један од адвоката Зорана Марјановића, каже да је одбрана од почетка знала да је Јеленин убица, или убице, прошао са друге стране канала.

То је неспорно. Јасно да је она убијена у каналу, а тај јак ударац ју је онеспособио да изађе на другу страну. Једино је могуће да је тај који ју је убио био крвав и прошао кроз то грање на другу страну. Нађена је крв лево и десно. Што се тиче тога да је имала више различитих повреда и више оруђа којима је повређена, то показује само да је вероватно више особа било у питању. Има још један врло важан детаљ који је прекјуче на суђењу изнео вештак Милан Куњадић, и то врло јасно. Он је рекао да је Јеленина патика завршила са друге стране канала. Ја сам га питао откуд тамо, а он је рекао да ју је бацио извршилац. На њој има трагова непознатих лица – наглашава Зарић и додаје:

– Ако је убијена у каналу, убица је делом тела био у води. Морао је да буде мокар и говори да је убица отишао на другу страну. И био крвав. То вештачење апсолутно скида кривицу са Зорана. Он није био ни мокар ни крвав. Од првог дана тврдимо да се зна да се Јеленина крв нађена на гранама, као и да постоји отисак стопала са друге стране канала, што значи да је убица отишао на другу страну.

Извор: Srbijadanas.com/Alo.rs