Србија

ОГЛАСИО СЕ ЈУРИЋ: Ево шта је рекао након позива у тужилаштво

Игор Јурић, први човек Фондације „Тијана Јурић“ огласио се након што је објављена вест да је позван у Више јавно тужилаштво у Београду да изнесе своја сазнања о политичару педофилу о ком се три месеца говори у медијима.

– Да, тачно је да сам позван у Више тужилаштво. Није ми јасно зашто је све дошло до медија пре него што се све и десило – рекао је кратко Јурић за „Блиц“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је саопштено, Јурић је позван да у Вишем јавном тужилаштву да ближе податке поводом навода које је изнео у медијима о политичару педофилу.

Подсетимо, три месеца је прошло од како је Игор Јурић први пут изашао у јавност саопштивши да поседује информације о моћницима који су педофили, а гостујући у Јутарњем програму на ТВ Прва прецизирао је да се међу онима који сексуално злоупотребљавају децу налази и један политичар.

– Међу њима је познати политичар, који је познат на националном нивоу. Он ће учествовати у кампањи у предстојећим изборима и грађанима свог града обећавати бољи живот. Да имам доказе, крунске доказе, ја бих дао. Одређене доказе имам, немам сведочења. Имам фотографије са камера, и то је нешто што ми није довољно да бих човека могао осудити – рекао је тада Јурић.

Конкретне доказе о овој особи Јурић до сада није износио, а како смо успели да сазнамо у Јутарњем програму, где је укрстио копља са секретарком МУП Биљаном Поповић Ивковић, поступак против мистериозног политичара још није покренут, јер Јурић није поднео пријаву.

Међутим, овај случај ће коначно од телевизијског препуцавања и говоркања добити правни оквир, пошто је Игор Јурић коначно позван да у Вишем јавном тужилаштву исприча све што зна о политичару педофилу.

Извор: Блиц