Србија

ОГЛАСИО СЕ МИНИСТАР: У Смедереву нападнута ИСПЕКТОРКА !

Поводом физичког напада на инспектора рада Одељења инспекције рада Смедерево приликом вршења ванредног инспекцијског надзора у једном нерегистрованом угоститељском објекту, министар за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Зоран Ђорђевић, истакао је да је такво насилничко понашање недопустиво и да Министарство неће дозволити да се тако нешто више понавља.

-Желимо да заштитимо оне који свој посао обављају савесно, вредно и одговорно. Нећемо дозволити да их било ко и било када спутава у томе. Физички напади на службена лица приликом вршења своје дужности су недопустиви и настојаћемо да се они, која су себи то дали за право, најригорозније казне. Поднећемо кривичну пријаву и пратити рад Тужилаштва у овом случају, јер желимо да јасно ставимо до знања, да ће сви они који желе да спрече државу да ради свој посао бити кажњени – рекао је Ђорђевић након разговора са нападнутом инспекторком.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Како је навео, посао инспектора је веома одговоран и захтеван и зато ће Министарство увек бити уз њих и поступати у оквиру своје надлежности, а у циљу њихове најбоље заштите.

Директор Инспектората за рад Стеван Ђуровић истакао је да су се у последње три године догодила четири физичка напада на инспекторе рада о чему је Инспекторат одмах обавестио Министарство унутрашњих послова.

-Инспекторат за рад поступао је одговорно и адекватно и о свим случајевима одмах обавестио МУП. Поднета је кривична пријава и очекујемо од надлежних органа и судства да предузму одређене мере, када се ради о нападу на службено лице. Посао инспектора рада је веома сложен, јер они морају све оно што се ради мимо законске регулативе уведу у законску, што заиста није лако – рекао је Ђуровић и додао да ће управо због оваквих примера, Инспекција рада вршити још јаче контроле у наредном периоду.

Наиме, инспекторки рада је власник угоститељског објекта, у којем је вршила надзор, два пута поцепао записник, вређао је и гађао пикслом. Након инцидента позвана је полиција која је одмах изашла на лице места, извршила увиђај и о наведеном случају обавестила јавног тужиоца.

Извор: Srbijadanas.com