Србија

ОПОЗИЦИЈА ПОБЕСНЕЛА: Сергеј Трифуновић ПРОВОЦИРАО ЉУДЕ, певао је … (ВИДЕО)

Дан пошто се Сергеј Трифуновић, лидер ПСГ, похвалио певањем четничких песама у кафани, стигле су оштре осуде од дела опозиције, укључујући и дојучерашње чланове овог покрета.

Александар Оленик, данас један од лидера Уједињене демократске Србије, а некад функционер ПСГ, оштро је критиковао Трифуновића.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– После политичке глуме, дође ред и за истину: Србијанка и Сергеј за четнички улазак у ЕУ. Е, па Легијино друштванце и поштоваоци кољача, неће моћи – написао је Оленик на друштвеној мрежи Твитер.

После политичке глуме, дође ред и за истину: Србијанка и Сергеј за четнички улазак у ЕУ. Е, па легијино друштванце и поштоваоци кољача, неће моћи!

И Чедомир Јовановић, лидер ЛДП, осудио је Трифуновићево понашање. Како су навели из ове странке, Трифуновић се прво похвалио певањем четничких песама на Твитеру, а касније је обрисао спорни снимак.

Према Јовановићевим речима, овакво понашање лидера ПСГ је највећа срамота ове изборне кампање и увреда за сваког нормалног човека у земљи.

– Због тога се извињавамо породицама жртава четничког терора и у Србији, али још више у земљама региона, у Босни о Херцеговини и Хрватској. Зато тражимо подршку свих људи који са нама деле идеје антифашизма, без обзира које су вере, нације, зато што морају да се чују и у скупштинским клупама – навео је лидер ЛДП-а. Он је најавио да ће се у среду упутити на маратон за мир са Фрушке Горе, са места где је убијен Иван Стамболић, затим ће отићи до дворишта владе где су убили премијера Зорана Динђића, па до Шумарица.

– У знак протеста због тога што је и данас могуће да се шалом сматра србовање и то од стране некога ко себе назива представником грађанске Србије – истакао је Јовановић.

А на снимку који је Трифуновић објавио на Твитеру, па обрисао, он и неколико људи из ПСГ у кафани певају четничке песме. – А Дерока младог капетана, мучки уби чета партизана. Тако Симо, тако мили сине, тако Србин за слободу гине – стихови су песме, а на чијем крају Сергеј каже: – Бошко (Обрадовић, лидер Двери), пуко си, зај се, волим те.

 


Током снимања клипа, Трифуновић је прилазио момцима за својим столом и питао их кроз смех, док у позадини иде четничка песма: – Шта кажете, ви сте лево- центал, јел’? Добро је знати. Лидер ПСГ је пришао и Србијанки Турлајић да види како се она сналази у тој атмосфери, на шта је она поручила: – Дечко, мени је стриц био код Драже.

Извор: Курир.рс