Србија

ОПТУЖНИЦА ПРОТИВ ЗЛОЧИНЦА ТАЧИЈА ЈЕ САМО ЗАМКА! Иза свега се крије нешто стравично!

Беч — Не очекујем да ће Хашим Тачи бити осуђен за ратне злочине на Косову, изјавио је Давид Штокингер, један од функционера Социјалдемократске партије Аустрије.

Према његовом мишљењу, објављивање предлога оптужнице против Тачија је више „шаргарепа“ за Београд, јер запад, пре свега САД и ЕУ, желе да постигну коначно решење косовског проблема, са коначним циљем признања Косова.

Сматра иначе да Тачи неће бити осуђен, имао је, каже, добре везе са Западом, а има и са актуелним западним политичарима и дипломатама.

То се видело, наводи Штокингер у изјави достављеној Тањугу, и приликом представљања његове књиге „Хашм Тачи – Нова држава, модеран државник“ на Бечкој дипломатској академији пре две године.

Подсетио је да је Тачио био тесни савезник, делимично и у пријатељским односима ом са многим западним војним и дипломатским представницима, који су ОВК финансирали и опремели, јер је НАТО-у служила као јефтина копнена снага у рату против бивше Југославије.

Тачи се, наглашава Штокингер, уз своју мрежу из времена рата и подршке за проглашење независности, винуо до врха политичке сцене у Приштини, сцене којом и иначе, примећује, доминирају бивше вође ОВК и њихове мафијашке структуре.

„Не верујем, на основу свега што се до сада десило и што Тачи све зна, да ће бити осуђен“, каже он и примећује да би, заправо, ако би Тачи био осудјен, практично морали бити осуђени и бројни бивши западни политичари и војне вође као што су Бил Клинтон, Медлин Олбрајт, Јошка Фишер, Весли Кларк…

Штокингер каже да је за њега било неочекивано објављивање оптужнице против Тачија и других, а сматра и да је број жртава за које је одговорна терористичка организација ОВК далеко већи од оног који се помиње у тим оптужницама.

Штокингер каже да је сарадња НАТО, ЕУ и Тачија била дуго година веома блиска и да Тачи много тога зна о западним политичарима и војним вођама.

Извор: Тањуг

СРБИЈА

РУСИЈА

ПРАВОСЛАВЉЕ

КАЛЕНДАР

јун 2020.
П У С Ч П С Н
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930