Свет Србија

Ово Европска Унија очекује од Србије у дијалогу с Приштином !

Фото: Pixabay

Портпарол ЕУ Петер Стано каже да је укидањем мера које су биле препрека за наставак дијалога Београда и Приштине нова влада на Косову показала своју посвећеност брзој обнови дијалога, а да се исто очекује и од Србије.

„Србија мора да допринесе, посебно у области својих међународних односа, да се успостави погодно окружење за долазак до правно-обавезујућег споразума са Косовом“, каже Стано за Тањуг.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он наводи да је ЕУ спремна да без одлагања настави дијалог који би довео до свеобухватне нормализације односа Београда и Приштине.

„На две стране је да се договоре о датуму и оквиру дијалога. Специјални представник Мирослав Љачка планира да у наредним данима посети регион како би се припремио терен и разговарало о модалитетима са двема странама“, каже Стано.

Он подсећа да су и шеф дипломатије ЕУ Жозеп Борел и специјални представник ЕУ Мирослав Лајчак поздравили одлуку власти у Приштини да укине недавно уведене мере за које се у Бриселу оцењујуе да су у супротне раније постигнутим договорима из дијалога Београда и Приштине.

Извор: Курир.рс/Танјуг