Србија

ПОТПУНО НЕОЧЕКИВАНО! Да ли је ова жена нова премијерка Србије? Ево о коме је реч!

Ана Брнабић и даље у благој предности у односу на конкуренте, али су кладионичари први пут у понуду убацили гувернерку НБС, и то с већим шансама од досадашњих фаворита – Милоша Вучевића, Бранислава Недимовића и Синише Малог

Јоргованка Табаковић, актуелна гувернерка Народне банке Србије, један је од најозбиљнијих кандидата за премијерску функцију у новој влади, показује нова прогноза кладионичара. Најновије квоте не само да смањују шансе Ани Брнабић да задржи кормило у Немањиној 11 већ у ову трку први пут постављају гувернерку, и то као изразитог фаворита.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Мењање посла

Према последњој понуди кладионице Меридијан, Ана Брнабић је и даље најближа премијерској фотељи, али јој је квота са 1,5 порасла на 1,7, што значи да је на 100 динара уложених на њу зарада била 50, а сад је 70 динара.

Одмах иза ње је Јоргованка Табаковић са квотом 2. Она је као сасвим нови кандидат на листи, захваљујући процени кладионичара, одмах потукла најјачу мушку конкуренцију. Јоргованка Табаковић за Курир каже да не размишља о мењању посла.

Срећна околност

– Срећна околност је да нисам пред избором да размишљам о позицији премијера. Резултати које је Александар Вучић као председник Владе остварио превише су захтевни и за најпосвећеније. Свако од нас би морао да прихвата посао на којем може највише да допринесе. За мене је најважније да су Влада и гувернер на заједничким пословима вођења економске политике државе, која мора бити у дугорочном интересу грађана и привреде Србије – изјавила је гувернерка.

На трећем месту на кладионичарској листи потенцијалних премијера јесте актуелни градоначелник Новог Сада Милош Вучевић. Иако је његова квота скочила са 2,5 на 2,8, њему се и даље смеше одличне шансе за првог човека владе. Иза њега следи одлазећи министар пољопривреде Бранислав Недимовић, који већ дуго држи своју квоту на 3. Актуелни министар финансија Синиша Мали досад је био један од изразитих фаворита, али се у данима након избора знатно удаљио од те улоге, јер се његова квота удвостручила и сада износи чак 10.

Квоте за будућег премијера

Ана Брнабић 1,7

Јоргованка Табаковић 2

Милош Вучевић 2,8

Бранислав Недимовић 3

Синиша Мали 10

Извор: Курир.рс