Русија Свет

Познати АМЕРИЧКИ МАГАЗИН предвиђа ВЕЛИКУ ПОБЕДУ РУСИЈЕ !

Смањење америчког контингента у Немачкој ц́е довести до слабљења позиција НАТО-а у могуц́ем конфликту са Русијом, пише магазин „Форбс“.

„Форбс“ је објавио материјал под називом: „Русији је пре Трампа било потребно 60 сати да пробије одбрану НАТО-а. Сада Москва може победити много брже“.

По мишљењу аутора чланка, свако смањење америчких снага у Европи довешц́е до слабљења Алијансе. Балтичке државе, нагласио је он, најрањивија је територија. Снаге НАТО-а ни 2’014. године не би успеле да се супротставе могуц́ем „нападу“ Москве на Естонију, Летонију или Литванију.

Према оцени „Форбса“, Русија поседује 700 тенкова који би се могли брзо пребацити у регион. Снаге Алијансе их имају свега 130, од којих су вец́ина амерички. Како наглашава магазин, НАТО не може да се супротстави руским снагама, без обзира на своју супериорност у ваздуху.

Након смањења америчког контингента у Европу, „Русији можда и нец́е бити потребно 60 сати да заузме Балтик“, закључио је аутор чланка. Перма његовим речима, сада ц́е источне чланице НАТО-а постати још рањивије.

Раније су медији јавили да је председник Доналд Трамп планира да повуче из немачке око 10.000 војника. „Шпигел“ наводи да Трамп о својој одлуци није информисао немачке колеге, због чега су били шокирани његовим решењем.

Извор: Ало.рс