Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО ГРАЂАНИМА! Ова порука ће обрадовати све

Фото: Јутјуб

Председник Србије Александар Вучић у посети је Лозници, где је у току отварање реконструисаног одељења Опште болнице, као и отварање фабрике „Адиент“.

Председник Вучић налази се испред Опште болнице у Лозници чија су одељења реновирана и која су у склопу ове приче добила нову опрему, гинеколошка и хируршка одељења биће готова следеће године на пролеће, па ће тиме и сви радови у овој болници бити завршени.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

– Биће савршено – додао је директор Опште болнице у Лозници.

– Око 700 деце роди се овде у Лозници, када би могли некако до 1000 да дођемо – рекао је председник, а онда је поменуо и Београд.

– Тамо где нам је најбољи стандард, најнижи нам је наталитет, рекао је председник, наводећи као пример општине Врачар и Нови Београд.

– Ово је држава радила, да не хвалите власти локалне самоуправе – нашалио се председник.

Затим се са министром здравља Златибором Лончарем и домаћинима упутио у обилазак објекта.

Од Београда до Лознице за сат времена

Биће доста запослених, срећан сам што минималац иде 6 дана раније од договореног рока и када дођу брзи путеви, од Београда до Лознице биће сат времена и 5 минута вожње – додао је Вучић.

– Ја и сада долазим брзо, мада ја долазим са једним возилом пратње, док остали долазе са више возила – рекао је председник.

– Људи ће сада више да поштују, мада су увек веровали да држава нема пара, ово што је сада урађено… Овде од 1991. ништа није рађено – рекао је Вучић.

– Лозница је била један од важних инвестационих центара, и тако смо од ничега створили нешто, и да сте мађионичар, нисте могли да ојачате привреду у Лозници, али сам сада задовољан зато што лозница има значајно јачу привреду, већи животни стандард и сада да вам је неко причао пре годину дана да ћемо и болницу реконструисати, људи би рекли „ма пусти те Вучићеве празне приче“, али зато данас имамо оно што годинама није рађено, обновили смо болницу, отварамо фабрику – рекао је Вучић.

Ново возило и повећање плата

У разговору са докторима и медицинским сестрама, председник је рекао да ће болница добити и ново санитетско возило и скенер.

Председник Србије осврнуо се и на стандард медицинских радника и саопштио вест која је све обрадовала.

– Плате су вам трајно увећане, али ако привреда крене пуним капацитетом, онда верујем да идемо на још једно повећање до краја године.

Извор: Курир.рс/Тањуг