Србија

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ СЕ ХИТНО ОБРАТИО! Ово је важна вест за Србију и цео Балкан

Председник Србије Александар Вучић поручио је данас, током посете Бугарској, да су Србија и Бугарска две пријатељске земље, које раде заједно на два велика пројекта – аутопуту и гасоводу, који су, истиче, од суштинског значаја за обе земље.

– Ми смо данас имали прилику да обиђемо два важна пројекта. Један је завршетак аутопута између границе Србије и Бугарске. Тако би за три сата могли да стигнемо од Београда до Софије, од Софије до Београда. Веома сам срећан јер сам обишао Сливницу, Драгоман – рекао је Вучић, након што је са Борисовим обишао и трасу будућег гасовода „Балкански ток“, у месту Крушумски водопади.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Он се захвалио је премијеру Бугарске, што је, како каже, уложио много труда, енергије и ентузијазма у прављење најбољих могућих односа Србије и Бугарске, и Срба и Бугара.

-Изградња гасовода (Балканског тока) је од суштинског значаја за Србију и Бугарску. Изградња овог гасовода значи раст економије – нагласио је председник.

Вучић је рекао да је изградња балканског гасовода од великог значаја.

– Изградња овог гасовода и за Бугарску и Србију значи раст економије, обезбеђивање гаса у свим домовима. Ово није инвестиција коју људи разумеју и одмах виде резултате, али је од дугорочног значаја – истакао је Вучић и додао да је много срећан што је могао да види како напредују радови и како наши бугарски пријатељи то раде.

– Желим да искажем, огромна захвалност Бојку Борисову на подршци Србији у њеном европском путу… То није увек лако. Он је много урадио. Данас у Србији нећете пронаћи никога ко ће нешто лоше рећи о Бугарској – истакао је Вучић.

Вучић је рекао да се у Србији не може наћи ни један човек који ће за Бугарску рећи нешто лоше.

Одговарајући на питања новинара, Вучић је рекао да је робна размена између Србије и Бугарске милијарду и 400 милиона евра, али да мора бити већа, као и да је април био непостојећи месец.

-Од данас више не постоји карантин, слободан је улаз за наше грађане у Бугарску – истакао је председник.

Овај пројекат изградње Балканског тока је најважнији, додао је он.

-Видим добре односе у будућности и раст наше робне размене – каже Вучић.

Борисов се захвалио Вучићу на посети и рекао да није случајно што је изабран датум 1. јун, Међународни дан детета, јер су и они велика деца, те су, како каже, мало играли и хеликоптером.

Борисов је рекао да је пример Бугарима и Србима да је дошло време да се опет веселимо и дружимо и да се нада да ће уз ту сву симболику да се заборави Ковид 19.

-Доста људи је погинуло, доста је било штета, требало би да се вратимо нормалном животу – истакао је Борисов.

Борисов је рекао да је Вучићу показао радове на гасоводу и да се ради о две компресорске станице.

Извор: Пинк.рс