Србија

ПРЕМИЈЕРКА СРБИЈЕ УНИШТИЛА ТАЧИЈА! Порука одјекује регионом: Ово нико није очекивао

– Можда има претензије и према Будимпешти, према Бриселу, можда мисли да је и то историјско наслеђе. Али, то је његов проблем, констатовала је премијерка

Хашим Тачи заиста треба да се пробуди и да схвати шта је реалност, поручила је данас премијерка Ана Брнабић.Она је тако прокоментарисала Тачијеву изјаву да је оптимиста „да ће се Прешево, Медвеђа и Бујановац припојити Косову без задирања у територију, јер је то историјско право“.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

„Свих година од кад сам у влади, заиста не разумем одакле њему претензије према Прешеву, Бујановцу и Медвеђи, не знам одакле му то, рекла је Брнабић новинарима након састанка са шефом Делегације ЕУ у Србији Семом Фабрицијем.

Је л’ Прешево, Бујановац и Медвеђа можда припадају Косову, колико и Београду? Можда има претензије и према Будимпешти, према Бриселу, можда мисли да је и то историјско наслеђеАли, то је његов проблем, констатовала је премијерка.

Како каже, неозбиљно би било да она то и коментарише, јер би, оцењује, то било исто као када би питали француског амбасадора да коментарише то када би она, примера ради, рекла да је Париз српски.

Шта ће да каже човек, а да остане пристојан, политички коректан и да не користи неке тежи речи, упитала је Брнабић.

Она је приметила и да су Албанци почели да својатају верске, кутлурне, историјске споменике.

Али, заиста се надам, верујем и знам да они имају и другу традицију и богату историју и културу да не морају да својатају туђе. Не знам што то раде себи, пре свега. Кад својатате туђе делује као да нисте поносни са оним што имате. Али, не морам ја да браним њихову културу више него што је бране они сами, рекла је Брнабић.

На питање какав ће бити однос Брисела према ставу Тачија да не уцествује у преговорима које ће водити Лајчак, шеф Делегације ЕУ у Србији Сем Фабрици је рекао: „Хвала на питању, али не коментаришем коментаре“.

Извор: Еспресо.рс/Тањуг