Русија Свет

РУСКИ ОБАВЕШТАЈАЦ ОТКРИО: Ево шта се крије иза ПРОТЕСТА У АМЕРИЦИ !

Проблем расизма је што се веома лако мобилизује, јер је то бомба која је увек спремна да експлодира

Руски обавештајац и пензионисани пуковник Спољне обавештајне службе Андреј Безруков сматра да масовни нереди у САД инструмент политичке игре, преноси телевизија „Звезда“.

– Ускоро су избори, за пет месеци. Постоје два фактора на које ће Трамп одиграти: добра економија и разбијеност Демократске партије. Економија је проблематична, тешко да ће се опоравити, што је удар по њему. Остаје други фактор – Демократска странка је слаба и, што је најважније, подељена на централисте, присталице Трампа који мрзе левичаре, и левичаре који мрзе Бајдена (кандидата Демократске странке на председничким изборима). Да би се објединили потребно је изазвати овакву полу-револуцију која ће од Трампа направити фашисту, расисту, како би се против Трампа објединиле две неспојиве Демократске странке – објашњава руски обавештајац.

Према његовим речима, то је веома тежак задатак, али цео спектакл служи да се изазове криза таквих размера да се цела Демократска странка уједини и да закопа ратне секире. Трамп то зна па ће и он сада играти на карту проблема унутар саме Демократске странке, додаје Безруков.

– Трамп ће покушати да оптужи левичаре за радикализам, и да од њих одвоји демократе који се залажу за ред и закон и на тај начин ће покушати да поново развали Демократску странку. Проблем расизма се веома лако мобилизује, јер је то бомба која је увек спремна да експлодира. Наравно, он није могао, а да не искористи тако добру прилику – закључује он.

Афроамериканац Џорџ Флојд преминуо је 25. маја у болници у Минеаполису, после интервенције белог полицајца Дерека Шовина који је приликом хапшења готово девет минута држао колено на његовом врату, упркос Флојдовим повицима да не може да дише.

Протести који су почели у Америци након убиства Џорџа Флојда раширили су се по целом свету.

Извор: Srbijadanas.com