Свет

САД ГОРИ, АЛИ ОВЕ ЛОКАЛЕ НИКО НЕ СМЕ ДА ПИПНЕ: Власници стражаре наоружани до зуба, а ево шта су урадили Руси

Фото: Твитер принтскрин

Протести који су избили у САД због смрти Џорџа Флојда веома брзо су се претворили у пљачку и вандализам, па је у више од 20 градова проглашен полицијски час, а на улице је изашла и Национална гарда.

На удару су се нашле продавнице најлуксузније робе и други локали, али и супермаркети и ресторани.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

Неки Американци су принуђени да сами штите своје радње од насилног упада, као што су то урадили власници пекаре у Кливленду.

Такође, једном ресторану у Сан Дијегу нико ништа не може јер су испред поређани опаки момци који ту стоје од јутра до мрака, а појединци тврде да се ради о Русима.

Вот так в Сан-Диего наши ребята уберегли от разгрома ресторан «Пушкин».

Posted by Natalia Slavina on Monday, June 1, 2020

Најгоре су прошли власници локала у Лос Анђелесу који су се, желећи да заштите своју имовину, појавили са ватреним оружјем и мачетама за појасом, али их је полиција убрзо ухапсила јер су мислили да су лопови. Тек после неколико сати су пуштени када су утврђени њихови идентитети.

У Скотсдејлу су хулигани ушли у једну златару, међутим, када су ушли унутра, затекли су групу људи наоружаних до зуба.

„Нисмо ту да повредимо било кога. Кад смо видели шта се догодило са Епловом радњом, желели смо да заштитимо наш локал. Ово нису протести, ово је криминал“, рекао је златаров син.

Како преносе амерички медији, латиноамеричка банда Латин кингс је поручила полицајцима да не долазе јер ће они у својим четвртима сами да се обрачунају са лоповима.

Извор: Курир.рс