loading...
Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Америка је дефинитивно готова! Испливали су докази…

Фото: Јутјуб

ДОНАЛД Трамп поново ратује са CNN. Међутим, апокалипса се за главну либералну телевизију Америке догодила 2016. године – када је, упркос потпуној доминацији у америчкој медијској сфери (у омјеру око 15:85 одсто у корист Хилари Клинтон), Трамп победио на председничким изборима.

Оно што се у САД обично назива „дубоком државом“ сматрало је да је то више од победе непожељног кандидата.

То је био ударац идеолошким основама Хепиенд Ере, идеји контролисане стварности и догми о непобедивости тандема CNN-New York Times.

Можда је Трамп победио зато што „дубока држава“ није била у стању да напусти веровање у потпуну управљивост стварношћу помоћу даљинског управљача. Зато је смишљена бајка: Руси су хаковали амерички даљинац па смо изгубили.

Управо је CNN постао главни медијски пропагандиста те магичне верзије.

CNN је, наравно, активно учествовао у ономе што смо донедавно називали хладним грађанским ратом у САД, а сада ни не знамо да ли се може сматрати само хладним.

Проблем је у томе што не постоји „крај историје“, као што не постоји ни хепиенд.

Апокалипса није нужно фатална.

Можда је ово са Америком само губитак светског политичког и економског, а вероватно и војног лидерства. Плус: прелазак најнесрећнијих делова САД у својеврсни „трећи свет“ (40 милиона незапослених лута САД-ом, а може их бити и више). Са свим социјалним последицама.

Можда се у САД догађа расплет са поделом друштва и земље на сиромашне пост-апокалиптичке територије и богата изолована острва. Негде ће цели градови прећи на соју, а негде ће се снимати технички савршени блокбастери са огроним буџетима.

Само, то неће бити Америка која је некада Спејс-шатл послала у космос. Америка које се још сећа 81-годишњи Тед Тарнер, оснивач CNN.

Међутим, није сигурно да се он тога још сећа јер је пре неколико година признао да болује од деменције.

 

Извор: Fakti

loading...