Свет

ШОКАНТНЕ ТВРДЊЕ! Америка је дефинитивно готова! Испливали су докази…

Фото: Јутјуб

ДОНАЛД Трамп поново ратује са CNN. Међутим, апокалипса се за главну либералну телевизију Америке догодила 2016. године – када је, упркос потпуној доминацији у америчкој медијској сфери (у омјеру око 15:85 одсто у корист Хилари Клинтон), Трамп победио на председничким изборима.

Оно што се у САД обично назива „дубоком државом“ сматрало је да је то више од победе непожељног кандидата.

Региструјте се на првој српској друштвеној мрежи Србсбук

То је био ударац идеолошким основама Хепиенд Ере, идеји контролисане стварности и догми о непобедивости тандема CNN-New York Times.

Можда је Трамп победио зато што „дубока држава“ није била у стању да напусти веровање у потпуну управљивост стварношћу помоћу даљинског управљача. Зато је смишљена бајка: Руси су хаковали амерички даљинац па смо изгубили.

Управо је CNN постао главни медијски пропагандиста те магичне верзије.

CNN је, наравно, активно учествовао у ономе што смо донедавно називали хладним грађанским ратом у САД, а сада ни не знамо да ли се може сматрати само хладним.

Проблем је у томе што не постоји „крај историје“, као што не постоји ни хепиенд.

Апокалипса није нужно фатална.

Можда је ово са Америком само губитак светског политичког и економског, а вероватно и војног лидерства. Плус: прелазак најнесрећнијих делова САД у својеврсни „трећи свет“ (40 милиона незапослених лута САД-ом, а може их бити и више). Са свим социјалним последицама.

Можда се у САД догађа расплет са поделом друштва и земље на сиромашне пост-апокалиптичке територије и богата изолована острва. Негде ће цели градови прећи на соју, а негде ће се снимати технички савршени блокбастери са огроним буџетима.

Само, то неће бити Америка која је некада Спејс-шатл послала у космос. Америка које се још сећа 81-годишњи Тед Тарнер, оснивач CNN.

Међутим, није сигурно да се он тога још сећа јер је пре неколико година признао да болује од деменције.

 

Извор: Fakti